Egy részeg férfi gázolta halálra a borsodi faluban a helyi árust és annak nevelt fiát. A 49 éves férfi vagánykodni akart azzal, hogy mennyire gyorsan megy az autója, akkor történt a szerencsétlenség. Most megszólalt az áldozat lánya.

Halálos baleset

Egy 49 éves férfi április 30-án a kora esti órákban, ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett kocsival a Borsod megyei Kázsmárkon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

El akarta adni autóját

A sofőr azt akarta egy lehetséges vevőnek bemutatni, hogy milyen gyorsan megy az eladásra kínált autója, amikor a kocsi egy bal kanyarban megcsúszott és halálra gázolta a hűtőautóból éppen ételt áruló 55 éves Mariannát.

Ebből a hűtőautóból árult az áldozat

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Két ember halt meg

A nagymama a helyszínen meghalt, esélye sem volt a túlélésre. A kocsiban ült a vevő nevelt fia is, ő sem élte túl a tragédiát. Marianna lánya képtelen feldolgozni, hogy imádott édesanyát így kellett elveszítenie.

Kicsattant az energiától

„Anya egy igazi túlélő, volt már két szívinfarktusa, de ettől függetlenül majd kicsattant az energiától. Nagyon pozitív ember volt, aki mindig annak örült, ami éppen történt. Ha sütött a nap, azért mosolygott, ha esett az eső, azért” – mondta a Blikknek a gyászoló nő.

Ellátta a környéket élelmiszerrel

„Egész életében a kereskedelemben dolgozott, nagyon értett az emberekhez. Imádta, hogy a hűtőautóval bejárja a kisebb falvakat, rengeteg vevője volt. Név szerint ismert mindenkit, már az utcán várták, hogy mikor érkezik meg a hűtőautóval” – emlékezett édesanyjáról a gyászoló nő.

Sokkolta a hír

A lány a tragédiáról telefonon értesült, édesanyja főnöke hívta fel. „Éppen a két gyermekemet fürdettem, amikor kaptam a sokkoló hírt. Azóta sem térek magamhoz, és így van ezzel az egész család”.

„Élőlény vette el az életét”

„A fájdalom mellett azt is fel kell dolgoznom, hogy egy ilyen élőlény, mert másnak nem tudom nevezni, vette el anyukám életét. Hogyan ülhet be valaki tök részegen a volán mögé és minek száguldozik egy faluban? Nem értem” – sírta el magát Marianna lánya.

Korábban is ittasan vezetett

A részeg sofőrnek nem ez volt az első, hogy ittasan ült a volán mögé, korábban pont emiatt már elvették a jogosítványát is. Ő könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Itt történt a tragédia

Letartóztatták a sofőrt

A gyanúsított akár nyolc évet is kaphat bizonyítottság esetén. A kiszabható büntetés mértékére és a gyanúsított életkörülményeire figyelemmel tartani kell attól, hogy a szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy ismét hasonló bűncselekményt követne el. A felsorolt okok miatt a bíróság letartóztatta a sofőrt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ezzel az autóval okozta a balesetet a részeg sofőr – Forrás: police.hu