DNS minta buktathatja le Katzenbach Imre gyilkosait. A 2009-ben eltűnt focista körme alatt találtak DNS maradványokat, így elképzelhető, hogy nemsokára pont kerül a szövevényes ügy végére.

DNS mintát találtak

Megtalálták az egykori focista megölésével gyanúsított egyik férfi DNS-ét a holttesten, pontosabban a köröm alatt – értesült a Blikk rendőri körökből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gyilkosság módjától függ

Kovács Lajos nyugállományú ezredes, a „döglött ügyek osztályának” egykori vezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, az, hogy a DNS milyen hosszú ideig marad meg, attól függ, milyen behatások érik a holttestet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Van rá esély, hogy legyen DNS minta

„Ha sósavval lelocsolják vagy elégetik, akkor szinte semmi esélye annak, hogy találnak DNS-mintát. Ám ha a holttest érintetlen körülmények között van, akkor elképzelhető, hogy a köröm alatt lévő DNS hosszabb ideig megmarad” – mondta az egykori rendőr.

Bárhol maradhat DNS

Előfordult egyébként olyan eset is, hogy egy gyilkossági ügyben az vezetett a tettes nyomára, hogy a helyszínelők a parketta réseiből tudtak vérnyomot rögzíteni.

Vádalku miatt dobta fel társait

Sajtóhírek szerint Katzenbach Imre halálát a fejére mért ütés okozhatta. A holttest úgy került elő, hogy a volt focista korábbi barátja, H. Attila vádalkut kötött a hatósággal és feldobta társait.

H. Attila vitte a helyszínre a sportolót

A Katzenbach Imrét H. Attila vitte a helyszínre. Ő az a férfi, aki később a focista özvegyét vette feleségül. Jelenleg adócsalás miatt börtönben van.

H. Attila a gyilkossággal vicceskedett

A felbujtóként számontartott H. László ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint a gyanúsítottak ellen csak H. Attila többször változtatott vallomása és egy tanú beszámolója szól. Ebben szerepel az is, hogy H. Attila vicceskedve azt mondta, el tud intézni egy bérgyilkosságot, és hogy a baranyajenői birtokán az istálló alatt több ember is elfér.

2009-ben tűnt el

A 17. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is több éves börtönbüntetés várt.

Három embert fogtak el

Pár hete a Budapesten és Gyömrőn fogtak el három személyt, akiknek köze lehet a gyilkossághoz.  A 49 éves Sz. Lajost, (aki egyébként az ismert rapper, Curtis testvére), az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével gyanúsítják, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg a nyomozók.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Katzenbach-gyilkosság összes cikkeit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: az egyik gyanúsított elfogása – Forrás: police.hu