Az Angyalok Jótékonysági Licit csoport mutatta be a kis Larát, aki 7 éves kora ellenére egy igazi harcos. Lara édesanyjának elmondása szerint a kislánynál 2020. május 31-én diagnosztizálták a leukémiát, és most mindent az ő gyógyulásának rendelnek alá.

Egy hőemelkedéssel kezdődött

„Az életünk megváltozott és fenekestől felfordult. Az egész egy ártalmatlannak tűnő hőemelkedéssel indult, ami nem akart elmúlni, mellette fáradékonyság és sápadtság is megjelent, így ismét bementünk a háziorvoshoz, ahol egy vérvétel után egyenesen küldték is a sürgősségi osztályra, ahol laborvizsgálatot végeztek” – mesélte az édesanya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtudták a szörnyű hírt

Ezek után nem volt kérdés, a kislányt rögtön beutalták a hematológiai osztályra. A koronavírus-járvány miatt csak egy szülő lehetett bent a kórházban, így az édesanya telefonon tudta meg a szörnyű hírt, és összeomlott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leukémia

A család a további vizsgálatok után kapta meg a pontos diagnózist: vér és csontvelő rákot, fehérvérűséget állapítottak meg.

Vérátömlesztés, vérplazma

 „Lara ekkor nagyon rossz állapotban volt, többszöri vérátömlesztésre és vérplazmára, antibiotikumra volt szüksége, közben folyamatosan kapnia kellett a folyadékot, hogy hidratálva legyen. Két nap alatt összevissza szurkálták, de Ő egyszer sem sírt, egy igazi kis hős. A mi hősünk! Eddig is tudtuk, mennyire kemény és kitartó kislány, de itt szembesültem vele igazán, milyen erős valójában” – mondta az anyuka.

Nem bírt lábra állni

A kislánynak kemoterápiás és szteroidos kúrát is előírtak az orvosok. Csakhogy a szteroidtól Lara izma, lábai, karjai teljesen összeestek. Nem bírt lábra állni – áll a Ripost cikkében.

Ölben vitték a mosdóba

„Ölben vittük a mosdóba, sétáltunk vele a házban. Lara ekkora sem hagyta el magát, kúszva elmászott a matracról az asztalig, hogy kirakóst játszhasson az apjával vagy velem. Olyankor, ha ez megtörténik jó napunk van” – árulta el az édesanya.

Emberfeletti megpróbáltatások

„Tudtuk, hogy ami eddig volt és ezután következik az maga lesz a pokol és emberfeletti megpróbáltatásokon kell majd keresztülmennünk. Nincs annál rosszabb, ha egy gyereket betegen, szenvedni látsz, főleg, ha a saját gyerekedről van szó” – fejtette ki határozottan a család.

A gyógyulás a cél

A legfontosabb cél, hogy a kislány minden szükséges kezelést megkapjon és meggyógyuljon. Csak ez lebeg a család szeme előtt.

Anyagi nehézségek

A családot nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is megviseli Lara betegsége. Floridában élnek jelenleg, és az ottani biztosító csak részben állja a kislány gyógykezelését. A család így adománygyűjtésbe kezdett, hogy meg tudják adni azokat a kezeléseket Larának, amelyre az életben maradásához szüksége van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Együtt Laráért Facebook-csoport