Egy hónap alatt kilenc lopást követett el az a férfi, aki ellen vádat emelt a Marcali Járási Ügyészség. A húszas éveiben járó fiatalember szabadulása után újabb vagyon elleni bűncselekményeket követett el, ezen kívül garázdaság miatt is felelnie kell majd.

Újra elkezdett lopni

A büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetéséből 2022 tavaszán szabadult férfi augusztus folyamán kezdett el újra bűncselekményeket elkövetni. Először egy marcali étterem pultjáról lopott el egy pénzgyűjtő perselyt, majd az egyik nagyáruházból rövid idő alatt négy alkalommal vitt el különböző használati cikkeket, így cipőket, hangszórót és LED lámpát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

 Saját jótevőjét is meglopta

Ezután egy másik kiskereskedelmi lánc üzletéből kezdett el ruházati cikkeket lopni. Az idősebb férfit ebben az időszakban az egyik ismerőse fogadta be, azonban a jótevője bizalmával visszaélve, ott tartózkodása alatt feltörte a neki szállást adó által lakott szobát, ahonnan mobiltelefont lopott el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindent elvittek

Később, amikor a sértett őt és a fiatalabb vádlott társát a tűzifa összefűrészelésével bízta meg, a munka elvégzése helyett elvitték a sértett további értékeit is, így több szerszámát, tévéjét és nyomtatóját.

Kevesellték a segélyt

A két vádlott ellen garázdaság miatt is vádat emelt az ügyészség, mivel 2022 szeptemberében a fiatalabb férfi segélyért folyamodott a helyi önkormányzathoz, azonban a kapott összeget a vádlottak kevesellték, ezért az épület előtt kiabálni kezdtek és megrongáltak több ott elhelyezett táblát, illetve virágtartó kosarat.

Letartóztatás

 Az eset után az idősebb férfit az ügyészség indítványára letartóztatták. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az idősebb, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a fiatalabb vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt – írta meg a 74nullanulla.hu.

Őrizetben

A Kékvillogó.hu írt arról néhány hónapja, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói elfogtak és őrizetbe vettek egy 19 éves férfit, aki a lopásával milliós nagyságrendű rongálási kárt okozott.

Hallotta a víz csordogálását

Egy miskei lakos telefonált a rendőségre novemberben, ugyanis a szomszéd ingatlanból víz csordogálását hallotta. A bejelentő arról is beszámolt, hogy egy német férfi tulajdona az említett ház, ami jelenleg felújítás alatt áll és lakatlan. 

Nem építési hiba, bűncselekmény

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem építési hiba, hanem bűncselekmény történt. Hamar biztossá vált, hogy betörő járt a házban, ugyanis az egyik gipszkarton falon egy hatalmas lyuk tátongott és egy ajtót is kibontott az ismeretlen elkövető. Mindezt azért tette, hogy ellopjon a házból három csaptelepet, valamint két LED világítást.

Kis lopás, nagy kár

A történet azonban nem ért itt véget: a csapok eltávolítása miatt a vezetékekből folyni kezdett a víz, ami eláztatta az egész ingatlant és az szerkezetileg is megrokkant. Így a lopással a mindössze 12 ezer forintos lopással milliós kárt okozott a tolvaj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció