Hétfőn kora délután két csuklósbusz ütközött a 15. kerületi Nyírpalota úton, az újpalotai buszvégállomáson belül. Szerencsére utasok egyik busz fedélzetén sem tartózkodtak, az ütközés viszont nagy erejű volt. Cikkünk végén mutatjuk a helyszínen készült képeket.

Ki akart állni

A 8E jelzésű Mercedes Conecto a végállomáson letette az utasokat, majd idősebb vezetője ki akart állni a műszaki tárolóhelyre, ám előtte nem volt parkolóhely. Ezért körbe kellett volna jönnie a végállomás Szentmihályi út felőli oldalára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A másik busz hátuljába csapódott

A sofőr elindult, behaladt a visszafordító balkanyarba, majd abból kijövet gázt adott, ezután pedig állítása szerint meglepődve tapasztalta, hogy a kanyar után, a belső járdaszegélynél is parkol egy busz. Ettől megijedt, jobbra rántotta a kormányt, hogy kikerülje a belső íven álló buszt, csak fékezni felejtett el közben, így viszont a Szentmihályi út felőli oldalon parkoló 7E jelzésű Mercedes Citaro hátuljába csapódott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas erejű ütközés

Az ütközés erejét mutatja, hogy a parkoló busz csukló mögötti része felugratott a parkoló melletti füves területre, majd onnét a Szentmihályi út Rákosszentmihály felé vezető külső sávjába sodródott, a Conectoban pedig felrobbant a vezetőfülke mellett tárolt porral oltó készülék.

Nehéz volt széthúzni a buszokat

Az okozó sofőr a kezén könnyebben megsérült, a szétrepülő üvegszilánkok vágták meg, de végül a helyszínen maradt. A csúnyán összetört Conecto motorja beindult a baleset után, ezért megpróbáltak vele letolatni a parkoló buszról, de a fék befogott, így végül hosszas szerelés után kamionmentővel tudták a két buszt széthúzni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu