A zebrán gázoltak halálra egy kétgyermekes édesanyát Kecskeméten vasárnap hajnalban. A szemtanúk szerint a sofőr megpróbálta kikerülni, de nem sikerült, a mentők órákig küzdöttek az életéért. A környéken élők szerint a gyalogátkelő környékén napok óta nem működnek az utcai lámpák.

Kétgyermekes anyuka az áldozat

Kétgyerekes anyukát gázoltak halálra ma hajnalban Kecskeméten. A nő a zebrán próbált átkelni, az út másik oldalára azonban már nem ért át. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hangos dudaszó, tompa puffanás

„Egy hangos dudaszót hallottunk, majd egy tompa puffanást. Ezután már csak azt láttam, hogy egy ember fekszik az úttesten, egyáltalán nem mozdult” – mesélte egy szemtanú, akit rendkívül megrázott az eset.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt esélye a túlélésre

A mentők órákig próbálták megmenteni a nő életét, sikertelenül. Az anyuka rendkívül súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, így esélye sem volt a túlélésre – tudta meg a Tények.

Nincs közvilágítás

A környéken lakók azt mondták, hogy az utóbbi időben nincs közvilágítás a környéken és a zebra sem volt kivilágítva, így ez is közrejátszhatott a balesetben.

Budapesten is gyalogost gázoltak

Szombat éjjel Budapesten, a 12. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban egy gyalogos férfi tilos jelzésen akart átkelni vagy átszaladni a villamosmegállóból a buszmegállók oldalára, amikor neki balról, a Hűvösvölgy felől zöld jelzésen érkező Suzuki SX4 elütötte.

Métereket repült a férfi

A férfi a szélvédő jobb oldalának csapódott, majd métereket repült, mielőtt az úttestre zuhant. Igen súlyosan megsérült, a nagy erőkkel a balesethez kiérkező mentőknek (két esetkocsi és egy rohamkocsi is a helyszínen volt) újra kellett éleszteniük. 

A ruháját is levágták róla

Emiatt a ruháját is levágták róla, majd a földön stabilizálták az állapotát, ezután tudták csak a mentőautóba helyezni és kórházba szállítani. A Suzukiban utazó idős házaspár nem sérült meg a balesetben.

Trükkös átkelőhely

A gyalogosok szempontjából trükkös ez a gyalogátkelőhely, emiatt már eddig is számos gázolás történt – ugyanis amikor jobbról, a Szent János kórház felől a forgalom piros jelzést kap, rendszeresen van, aki úgy gondolja, pár másodpercen belül a gyalogosoknak úgyis zöld lesz, és elindul, esetleg átfut keresztben a gyalogátkelőn, hogy a megállóba éppen beérkező buszt még elérje.

A Hűvösvölgy felől még zöld van

Csakhogy a Hűvösvölgy felől még legalább 15 másodpercig zöld van, és a villamossíneken keresztül folyamatosan érkeznek a járművek… Elképzelhető, hogy ennél a balesetnél is ez lehetett a kiváltó ok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció