Hatalmas tömeg gyűlt össze Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ környékén vasárnap, a déli órákban. A helyszínen tartozkódok beszámolója szerint valaki leugrott a százhatvanas épületegyüttes tetejéről. A helyszínre rendőr-és mentőautó is érkezett.

Leugrott

Az esetről a TEOL számolt be, mint írják A Facebook „Szekszárdon hallottam” elnevezésű csoportjában is felröppent hír, valaki véget vetett az életének vasárnap a városban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Facebookon kezdett terjedni

A posztot kommentáradat követte, valaki azt írta, ők hivták ki a mentőket, ugyanis egy fiatal lány vetette magát a mélybe. Azonban nem sokkal később a bejegyzést és és a hozzászólásokat is törölték a közösségi felületről. A portál azt írja, hogy délután fél három körül még mindig sok ember állt az utcán, de hogy ki és miért vetette magát a mélybe, azt senki nem tudta. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

“Minden nap pokolian nehéz Erzsébet nélkül” – Két évvel ezelőtt zuhant rá a 14. emeletről leugró férfi a budapesti családanyára, Gábor máig képtelen feledni feleségét

Egyelőre hallgat a rendőrség

A lap a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányságot is felkereste az ügyet illetően, azonban hivatalos tájékoztatást nem kaptak, feltehetően az eset kivizsgálása után hivatalos formában értesítik a sajtó munkatársait. A helyszínen tartózkodók szörnyülködtek, sokan csak szóbeszédből értesültek az eseményről, hiszen a helyszínen dolgozó rendőrök és mentősök sem nyilatkoztak.

Újpesten egy fiatal fiú ugrott ki az ablakon

Amint azt a Kékvillogó is megírta Újpesten, egy 7. emeleti erkélyről a mélybe ugrott egy 16 éves fiú még májusban.

Egy lakó végignézte az esetet

Az egyik szomszédos épület hatodik emeletén élő nő közvetlen közelről, a saját erkélyükről nézte végig a szörnyű tragédiát. „A fiú egyszer csak váratlanul leugrott, mintha egy medencébe rugaszkodott volna el. Az édesanyjával lehettek otthon, a lakásból egyértelműen veszekedés zajai szűrődtek ki előtte. Új lakónak számítanak, nagyjából két hónapja költözhettek ide. A fiú anyukája azonnal leszaladt az utcára, és szegény a sokktól össze is esett” – mesélte a tragédia után megrendülve a szemtanú.

A szülők levele

A szülők a borzalmas tragédiát követően az RTL klubnak küldtek egy levelet, amelyben cáfolják a sajtóértesüléseket, miszerint veszekedés előzte volna meg a vasárnapi halálesetet. A levélben arra kérik az elhunyt tinédzser iskolatársait, hogy ne titkolják gondjaikat a szüleik előtt, mert „mindig mindenen lehet segíteni, amíg életben vagytok”.

Nem értik fiuk tettét

„A kisfiunk által egy másodperc alatt meghozott hibás döntés előtt mi is értetlenül állunk” – írták a 16 éves fiút gyászoló szülők. A szülők május 24-ei keltezéssel levelet írtak szeretteiknek, ismerőseiknek, a fiú iskolatársainak és a szülőknek, amiből kiderül, hogy ők egyértelműen öngyilkosságnak tartják a történteket, annak lehetséges okával azonban nincsenek tisztában.

Soha nem veszekedtek

A lakásban az események idején csak a fiú és édesanyja tartózkodott, az apa később ért haza. A veszekedéses verziót azonban cáfolják a szülők, szerintük soha nem veszekedtek a fiúval, mert sosem adott rá okot. A levél utolsó sorai erőteljesen utalnak arra, hogy az erről szóló sajtóhíreket hamisnak tartják.

Üzentek a szemtanúknak

“Kívánjuk viszont az összes állítólagos szemtanúnak, aki valótlant állít egy ilyen tragédiában, hogy legalább a felét élje át annak, amit a családunk ”– írták levelükben akkor a gyászoló szülők. 

Kamaszkori öngyilkosság

A szakirodalom szerint kamaszkori halálokok közül talán az egyik legmegrázóbb az öngyilkosság. Sajnos nem is olyan ritka, mint gondolnánk: az USÁ-ban a harmadik vezető halálok a 15-24 éves korosztályban, de a 15 év alatti kiskamaszok körében is előfordul. A magyarországi adatok szerint évente 50-70 kamasz veszíti életét öngyilkosság miatt, de a kamaszok körülbelül egyötödének voltak már öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai.

Kezeletlen depresszió

A kamaszkori öngyilkosság hátterében a legtöbb esetben nem egyetlen ok, hanem pszichológiai, környezeti és társadalmi faktorok együttese áll. A legfontosabb kockázati tényező a mentális betegség, azaz ugyanúgy, ahogy a felnőttkori öngyilkosságok esetében, itt is a kezeletlen depresszióra kell leginkább odafigyelni.

Külső körülmények

Az öngyilkossági kockázat általában valamilyen külső körülménnyel is összefügg: a mentális zavar vagy más tényező miatt már eleve sérülékenyebb, esendőbb tinik valami olyan eseménnyel szembesülnek, amivel nem tudnak megbirkózni, mert nincsenek hozzá eszközeik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

“Foglalkozzanak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet” – egy 13 éves fiú akart vonat elé ugrani Őrbottyánnál, a mozdonyvezető mentette meg az életét

Ha segítség kell!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Kiemelt kép: Babits Mihály Kulturális Központ, Szekszárd – Forrás: Google Maps