A soproni rendőröket egy halálos sérüléssel járó közúti közlekedési balesethez riasztották, a tragédia során egy motoros vesztette életét, derül ki a rendőrség tájékoztatásából.

Egy osztrák férfi halt meg

Egy 59 éves osztrák férfi 2022. július 24-én 17 óra körül motorkerékpárjával közlekedett a 8527-es számú úton Tómalom felől Sopron irányába. Fertőrákos külterületén – eddig ismeretlen okok miatt – az út jobb oldalán lévő vizesárokba hajtott, majd a motorral egy fának csapódva állt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

Egy fiatal lány vetette magát a mélybe Szekszárdon

Fotó a helyszínről:

A helyszínen meghalt

Az eset során a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Erre hívja fel a rendőrség a figyelmet

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

Helyszíni felvétel:

Fontos tanácsok a motorosoknak:

  • Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
  • A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

Megfelelő védőfelszerelés

  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu