Személyi sérüléses baleset miatt teljes útlezárás volt érvényben az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, Balástya közelében.

Kisbusz ütközött

A baleset 2022. július 25-én valamivel 8 óra után történt a sztráda 147-es kilométerszelvényében Balástya közelében. A rendelkezésre álló adatok szerint egy kisbusz ütközött neki egy pályakarbantartási munkálatokat végző járműnek, ami elütött egy pályafenntartó munkást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ember megsérült

A balesetben egy személy megsérült. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszán teljes az útlezárás.

Ez is érdekelhet:

Tragédia az M1-esen! Kétéves kislánya várta haza azt a közútkezelő munkást, akit halálra gázolt egy bolgár kamionos

Májusban egy autó csapódott a közutasok járművébe

Amint azt a Kékvillogó is megírta az energiaelnyelőnek csapódott egy autó az M6-os autópályán közel a fővároshoz. Már régen 60-nal kellett volna mennie, de jöhetett vagy 100-zal az adott szakaszon. Egy kisteherautó éppen hogy megúszta a beleset, mindez még májusban történt.

Jött az autó

Ahogyan arról portálunk is beszámolt a Magyar Közút szigetszentmiklósi munkatársai az M6-os fővároshoz közeli szakaszán dolgoztak, amikor az őket védő autóba belerohant egy kocsi.

Lassítaniuk kellett volna

A munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettek be, erre külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak a szakemberek.

Minden előrejelző működött

Egy új, digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is előre jelezték a munkavégzést.

Egyenes szakasz

Egy jól belátható, egyenes szakaszról van szó, sokan ezért időben besoroltak, de néhányan az utolsó pillanatban kerülték ki a a Közút járművét.

Kisteherautó megúszta

Az egyik kisteherautó alig kerülte el az ütközést, de a mögötte érkező személygépkocsi már nem tudott megállni és belecsapódott az energiaelnyelőbe.

Senki sem sérült meg

Ezt a gépre telepített kamera rögzítette. A szerkezet jól látta el feladatát, az eset során szerencsére nem sérült meg senki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Mohai Balázs