Az energiaelnyelőnek csapódott egy autó az M6-os autópályán közel a fővároshoz. Már régen 60-nal kellett volna mennie, de jöhetett vagy 100-zal az adott szakaszon. Egy kisteherautó éppen hogy megúszta a beleset.

Jött az autó

A Magyar Közút szigetszentmiklósi munkatársai az M6-os fővároshoz közeli szakaszán dolgoztak, amikor az őket védő autóba belerohant egy kocsi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lassítaniuk kellett volna

A munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettek be, erre külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak a szakemberek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Minden előrejelző működött

Egy új, digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is előre jeleztük a munkavégzést.

Egyenes szakasz

Egy jól belátható, egyenes szakaszról van szó, sokan ezért időben besoroltak, de néhányan az utolsó pillanatban kerülték ki a a Közút járművét.

Kisteherautó megúszta

Az egyik kisteherautó alig kerülte el az ütközést, de a mögötte érkező személygépkocsi már nem tudott megállni és belecsapódott az energiaelnyelőbe.

Senki sem sérült meg

Ezt a gépre telepített kamera rögzítette. A szerkezet jól látta el feladatát, nem sérült meg senki, sem a kollégáink, sem a balesetező járműben utazók.

Beültették őket a kocsijukba

Az energiaelnyelő roncstelepre került, és a teherautó digitális kijelzője is megsérült. A feltehtően vétkes autó utasait a közutasok látták el, amig megjöttek a rendőrök és a mentők.

A becsapódás

Mintha nem lenne tábla

A posztban arra is felhívják a figyelmet, hogy a 60-as sebességkorlátozásnál inkább 80-100 körüli tempóval mentek el a munkaterületnél az autók. Érdekesség még, hogy havonta átlagosan 2 energiaelnyelőt törnek össze autósok.