Alig egy hete költöztek be a frissen felújított házukba, mikor szombat reggel a lángok a magasba csaptak. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljesen égett az épület.

Ki tudtak menekülni

Egy idős házaspár élt abban a porrogi házban, ahol szombat reggel fél nyolckor felrobbant egy gázpalack. A lángok pillanatok alatt átterjedtek az egész épületre, és a magasba csaptak. A két idős ember az utolsó pillanatban tudott csak kimenekülni a lángoló épületből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudta elzárni a palackot

„Nagymamám reggel megfőzte a kávét, de már nem tudta elzárni a palackot. Szökött a gáz, és ők menekültek. Épp, hogy kiértek az utcára mikor a gázpalack felrobbant és a levegőbe repült” – emlékszik vissza unokájuk, aki a szemközti házban él. Miután hallotta a robbanást idős nagyszülei segítségére sietett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Semmi nem maradt

Katalin és Dezső mindene oda lett, csak az a ruhájuk maradt meg amit a robbanás idején viseltek. „Mindketten szívbetegek, egy élet munkája veszett oda a tűzben Egy életünk munkája oda lett. A gyógyszereink és még a vérnyomásmérőm is a tűz martalékává vált” – emlékszik vissza Katalin, aki azóta sem tud megnyugodni a trauma után – írja a Bors.

Nem örülhettek sokáig

Alig egy héttel korábban költöztek be a felújított házba, ahol végre volt már fürdőszoba és WC is. De nem sokáig örülhettek a komfortos új otthonnak. Pedig nagyon előrelátók voltak, mert még próbafűtést is elvégeztek a költözés előtt. Akkor úgy tűnt minden rendben van.

Visszaköltöznek a régi házba

A teljes terjedelmében égő házhoz több kocsival a nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, és fékezték meg a lángokat. Katalinéknak nem maradt más választásuk, mint visszaköltözni komfort nélküli üres régi otthonukba, ami nem az ő tulajdonuk, így csak ideiglenesen használhatják.

Összefogott a falu

Mivel egy asztaluk, székük sem maradt, a falubeliek összefogtak és gyűjtést szerveztek az idősek számára, ahol néhány bútor és ruha már össze is jött, de ez messze nem elég ahhoz, hogy új életet kezdjenek. Az önkormányzat is gyűjtést indított, hogy minél többen segíthessenek.  Az idős párnak nincs bankszámlaszáma, ezért az önkormányzat számlájára várják a pénzadományokat.

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla, Agárdon kigyulladt egy 120 négyzetméteres családi ház. Az épület megtelt füsttel, amikor átvizsgálták, a konyhában találták meg a férfi holttestét. Az eset körülményei kapcsán vannak kérdőjelek.

Szombat reggel történt

A tűzeset miatt szombaton a reggeli órákban riasztották a katasztrófavédelmet. Egy egyszintes családi házban keletkezett tűz. Az épület ablakából gomolygott a füst. A lángok Gárdonyban, a Vas utca valamint a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében álló házban csaptak fel. Három tűzoltóautóval mentek a helyszínre a lánglovagok. Az égő ház ablakán és a bejárati ajtón át mentek be az épületbe a tűzoltók.

Megtelt füsttel az épület

Mire a tűzoltók odaértek, már füst lepte el a házat. Az egyik szobában, néhány négyzetméteren volt tűz. Az ingatlan átvizsgálásakor egy férfi holttestére bukkantak a konyhában.

Sok szemét volt a házban

A tűzoltók bejutását és munkáját nagyban megnehezítette a házban felhalmozott szemét. Azt, hogy miért keletkezett a tűz, egyelőre nem lehet tudni. Ezt tűzvizsgálati eljárás során fogják kideríteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció