Dabason ál az a férfi, aki 1995-ben lefejezett egy 12 éves kisfiút. Múlt vasárnap szabadult, a településen nem merik a gyerekeket kiengedni az utcára.

Fórum

Szombaton a polgármester lakossági fórumot tartott, próbálnak valamiféle megoldást találni arra, hogy távolítsák Dabasról azt a férfit, aki 1995-ben megölt egy 12 éve gyereket a fővárosban – írja a Blikk.

Gyilkolt

A férfi 27 évvel ezelőtt a lakásába csalta a gyerekek majd ott megfojtotta. Az akkor 17 esztendős gyilkos az anyja késével feldarabolta áldozatát, a fejét levágta, majd a testrészeket bőröndbe csomagolva a Gubacsi hídhoz vitte és a Dunába dobta.

Beteg a lelke

Az akkor 17 éves bűnöző kisegítő iskolába járt, ezért kortársaival nem mert beszélni, csak a nála kisebbekkel érezte jól magát. A fiatalabbakkal is azonban csak addig tartotta a kapcsolatot, amíg azok felnéztek rá.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elátkozott család

A szülei és a testvérei nagyon szerették, nem is tudták soha feldolgozni a történteket. Pár év múlva elköltöztek, vidéken élnek. Amíg itt voltak, senkivel nem beszéltek Zsolti haláláról, bezárkóztak a gyászukba – mondta el egy idősebb hölgy az áldozatról.

Sunyi

Olyan csöndes, de sunyi fajta ember – így már a támadóját jellemezték Dabason. Egyszer voltam vele táborban, csinált ott is valami aljasságot, aztán amikor lebukott, csak nevetett, semmi megbánás nem volt az arcán – msélte a fórumon valaki.

A gyilkos édesanyjával lakik

A szabadulása után anyja dabasi házába ment, pár héttel később azonban már újra börtönben volt. A településen megtámadott egy szintén 12 éves kisfiút, akinek a csodával határos módon sikerült elmenekülnie a gyilkos szorításból. A férfi újra a rácsok mögé került, büntetése múlt héten járt le.

Jár neki az esély

Tudom, hogy mindenki itt gyűlöli, meg szervezkednek ellene, de teljesen felesleges. Igenis, neki is jár egy új esély, csak ezt a dabasiak nem akarják megadni neki. Pár nap alatt elintézte a papírjait és megy munkát keresni – ezt már az édesanyja mondta.

Nem pedofil

A korábbi esetek sem úgy voltak, ahogy azt a rendőrség tálalta – fakadt ki Judit, a már kétszer elítélt ember anyja.

Sajtó nélkül

A dabasiak kedden délután lakossági fórumot tartottak, M. László szabadulása miatAz egyik megjelent azt kiabálta: “Takarítsák el ezt a pedofil gyilkost!” Annyian megjelentek, hogy többen ki is szorultak a művelődési házból. A sajtót kizárták az eseményről.

Fotónk illusztráció.