Magyarország 55. leggazdagabb embere, a 32,4 milliárdos vagyonnal rendelkező Claessens Peter önkezével vetett véget életének. Úgy tudjuk, a 49 éves férfi otthona közelében felakasztotta magát, egyik testvére talált rá. A gyászoló édesapa szerint a fiát fél éve mély depresszió kínozta.

Egyik leggazdagabb volt

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, hétfőn meghalt az ország egyik leggazdagabb magyarja. Claessen Péter, 47 éves korában, önkezével végzett magával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Óriási gazdaságot működtetett

A Claessens családi vállalkozás a 32,4 milliárdos vagyonnnal rendelkezik. A céget vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre. A gazdaság most 8500 tenyészkocát tart, amelyek évente 350 ezer malacot fialnak. A tehenészetben a 2000 tehén 24 millió liter tejet ad. Peter szülei és testvérei később költöztek Belgiumból a csöndes kis faluba. A család azóta a település külterületéhez tartozó Nagybaráti pusztán él, itt működik gazdaság is.

Munkát adott a helyieknek

A Somogy megyei Somogyszob lakói jótevőjükként tekintenek az agrárvállalkozóra, hiszen felvirágoztatta a települést, 300 embernek adott munkát, és beosztottjai szerint olyan közvetlenül viselkedett velük, mintha csak egy lenne közülük.

Sokaknak segített

Emlékszem, több évvel ezelőtt egy kollégám elveszítette a gyermekét. Peter kezdeményezésére gyűjtést szerveztünk, ő pedig a saját pénzéből hozzátett ugyanennyit, majd személyesen vitte el neki. Ha bárkinek baja volt, ő segíteni próbált – mondta egy fiatal férfi, aki a gazdaságban dolgozik.

Folytatják fia munkásságát

A férfi arról is beszélt, hogy a szombati tragédia után Peter idős apja, Charles Claessens összehívta az összes alkalmazottat, próbált lelket önteni beléjük, majd bejelentette: folytatják, amit fia elkezdett.

Díszpolgár volt

A vállalkozó munkáját a település díszpolgári címmel ismerte el. Peter támogatta a helyi kezdeményezéseket, a sportéletet, a falunapokat, és sok adóbevételünk van a gazdaság bevételei után, csak jót mondhatok róla – mondta Hodorics Katalin, polgármester.

Nem gazdasági ok

A falubeliek nem hiszik, hogy gazdasági nehézségek miatt vetett volna véget életének a vállalkozó, hiszen a birtok eredményesen működött, a nyereség nagy részét pedig fejlesztésre fordították – írja a Blikk.

Csak Peter tudhatja…

A helyi kocsma pultosa szerint az embereket megérintette a tragédia. Erről beszél most mindenki, mondanak ezt is, azt is, de biztosan nem tud senki. Csak Peter tudhatja, miért döntött így.

Depressziós volt

A hetvenes éveiben Charles Claessens zokogva mondta el, hogy a fiát fél éve mély depresszió kínozta. Elviselhetetlen fájdalom ez nekünk! A gyermek, aki belőlünk lett, nincs többé – mondta a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Forrás: Peter Claessens átveszi a a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést – Forrás: Claessens Group