Kutyákkal, quadokkal indultak a siklósi teaszeánsz után eltűnt egykori Való Világ-szereplő nyomába a rendőrök. A reality-sztárt közel egy napon keresztül kereshették. A fizikai sérülések mellett lelkileg is megterhelő időszak következhet a szőlőültetvényen megtalált VV-sztár életében.

Újabb műtétek várnak VV Anettre

Súlyos sérülései miatt jelenleg is kórházban kezelik és további műtétek is várnak a Való Világ egy harmadik szériájának szereplőjére, akinek kilétét Sáfrány Emese egy 24 órán keresztül elérhető Instagram-sztoriban fedte fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két celebb vett részt a szeánszon

Az egykori pornós, Aleska egyben hivatalosan elismerte, hogy VV Anett mellett ő volt a másik hazai celeb, aki részt vett az Ayahuasca-szeánszon.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szabad ég alatt aludtak

A szertartást július 9-én, szombaton este kezdhették el a szeánszt vezető nővel együtt hárman – írja a Velvet. A rituálét követően a szabad ég alatt tértek nyugovóra, majd vasárnap reggel 6 óra tájékában ébredtek. A szeánszt vezető nő ekkor állítólag már nem volt sehol. Az egykori VV-sztár pánikolni kezdett, segítséget akart kérni.

Nagy erőkkel keresték

Attól tartott, hogy valaki bántani akarja. Az erdőbe menekült. Mikor kiderült, hogy eltűnt, civilek is a nyomába indultak. Úgy tudom, a rendőrök kutyákkal, quadokkal indultak a keresésére, majd este 11 óra tájékában leállították a kutatást, amit civilek folytattak. Ezt követően, hétfő reggel talált rá a hölgyre az idősebb férfi egy szőlősben, a szeánsz helyszínétől nagyjából 1,5-2 kilométerre – tudta meg a Velvet.

Életmentő műtétre volt szükség

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu hírportál többször beszámolt, a valóságshow-szereplőt ruhák nélkül, szilánkosra tört bokával és törött bordával, öntudatlan állapotban szállították kórházba, ahol hat órás, életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A rendőrség szűkszavú

Az esettel kapcsolatban kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A szeánsz szervezőjét őrizetben tartják, a hatóság azonban nem erősítette meg az információt. Mint azt a legelső alkalommal közölték: „a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem adnak.”

Sámánok használják

A siklósi szeánszon az érintettek úgynevezett Ayahuasca nevű főzetet fogyasztottak, amelyet jellemzően a dél-amerikai őserdőben, lélekutaztatásra alkalmaznak sámánok. A főzet fő alapanyagául szolgáló, Amazóniában őshonos Banisteriopsis caapi nevű növény indáinak a kémiai összetételét a mai napig vizsgálják.

Intenzív szer

Az erős pszichoaktivitásért felelős alkotóelemének a DMT-t tulajdonítják, amely egy intenzív hallucinogén. A sárszerű, kellemetlen ízű főzet mellékhatásként hányást és hasmenést is okozhat, ezért a test megtisztítására is használják.

Lelki sérülések

A fizikai sérülések mellett lelkileg is borzasztóan megterhelő időszak következik a szőlőültetvényen megtalált VV-sztár életében. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus szerint nagy a valószínűsége, hogy akut stressz zavar, majd abból poszttraumás stressz szindróma alakul ki nála.

Tartós szorongás

Egy ilyen traumatizáció után valószínűsíthető a PTSD kialakulása, amely egy tartós szorongási állapot. Jellemzően tartós félelmi reakciókkal, alvászavarral és rémálmokkal jár, a traumával kapcsolatos emléknyomok pedig még hosszú ideig, napközben is villanásszerűen jelentkezhetnek. Ez az illető egész életvitelének minőségét negatívan befolyásolja, ezért erősen javasolt a megfelelő pszichoterápia – mondta a szakértő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció