Durva baleset történt az M2-es autópályán, miután egy teherautó meggondolatlanul váltott sávot, és erősen meglökte az előtte haladó személyautót.

Nem volt elég hely

A baleset április 17-én történt. A Magyar Közút most Instagramon osztotta meg a felvételt, melyen jól látszik, hogy a gyorsforgalmi úton meglehetősen nagy a forgalom, a sávok szinte telítettek. Egy, a belső sávban haladó teherautó sofőrje azonban ezzel mit sem törődve hajtott ki a külső sávba anélkül, hogy előtte megbizonyosodott volna arról, hogy befér. Végül nekiütközött az előtte haladó autónak, mely ettől kisodródott – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szerencséje volt

Csupán a szerencsén múlt, hogy a balesetből nem lett súlyos sérülés vagy tömegkarambol. „Újabb hétköznapi, szerencsés kimenetelű balesetet mutatunk nektek. M2-es, délutáni időszak, kicsit nagyobb forgalom” – írták a posztban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kilökte

A belső sávból nagyobb tempóval érkezett egy autó, a sofőrje pedig két, a külső sávban haladó jármű közé próbálta meg “beszúrni” magát. Ennek az lett a vége, hogy nekiment a piros autónak, amit tolt és a szalagkorlát felé lökött el.

Elismerte a felelősséget

Szerencsére nagyobb személyi sérülés nem történt, mások nem voltak érintettek a balesetben, nem lett ráfutás sem a mögöttük érkezőknél. A kisfurgon vezetője elismerte a helyszínen a felelősségét.

Figyelni kell sávváltáskor

„Azért mutatjuk meg az ilyen eseteket, hogy valós szituációkon keresztül mutassuk be, mennyire fontos, hogy óvatosan, figyelmesen, a szabályoknak megfelelően vezessünk. Egy egyszerű sávváltásnál is mindig meg kell bizonyosodni arról, hogy azt biztonságosan meg tudjuk-e tenni, nem veszélyeztetve a többi közlekedőt. Vigyázzunk egymásra!” – olvasható a Közút Instagram-bejegyzésében.

Videó az esetről:

Tragikus lehet

Nap, mint nap látni az utakon, hogy milyen megdöbbentő húzásokkal rukkolnak elő egyes autósok. Sok esetben az autópályán is hajmeresztő manőverekkel autóznak egyes sofőrök, melynek nem egyszer csúnya vagy éppen tragikus baleset lesz a vége. 

Minden szabályt megszegett

Ahogy írtunk róla, a Budapesti Autósok Közösségének egyik tagja osztott egy újabb videót egy igencsak veszélyesen hajtó sofőrről. A felvételen az látszik, ahogyan egy Renault sofőrje az M1-es autópályán halad Győr felé, közben azonban többször is büntetőfékezik, cikázik a sávok között és nem engedi el a mögötte haladó kamerás autót – írja a Bors.

Hosszú szakaszon csinálta

„Az osztrák rendszámú, Renault körülbelül 20-30 kilométeren keresztül próbált leszorítani, több alkalommal büntető fékezett. Index használata nélkül, szó szerint kacsázott az autópálya két sávos útján az egyik szélétől a másikig, több autót veszélyeztetett” – írta a videó mellé a kamerás kocsi sofőrje.

Felháborító viselkedés

Az autós valóban nem indexszel, és úgy csúszik át egyik sávból a másikba, hogy az akár súlyos balesetet is okozhatott volna. Egy alkalommal melléjük ért szinte a kamerás autó, de a Renault sofőrje akkor is visszavágott a sávba, a kamerás szerint pedig még kacarászott is: Figyeld, és nevet! – mondta a felvételen a kamerás autóban utazók egyike. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a videóból