Bűnösnek találták azt a férfit, aki az M3-as autópályán halálra gázolta, majd magára hagyta az ott sétáló B. Katát. V. Martin cserbenhagyta áldozatát, a szervezetében pedig amfetamint találtak a baleset után.

Út közben összevesztek

A Kékvillogó.hu is beszámolt arról, hogy 2019 szilveszterén éppen hazafelé tartott B. Kata és szerelme, L. Zoltán, amikor a fiatal pár összevitatkozott. Zoltán a leállósávba húzódott, hogy megbeszéljék a történteket.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiugrott a kocsiból

Barátnője azonban másképpen gondolkodott, az indítókulcsot hirtelen kikapta a helyéről, majd kiugrott a gépkocsiból. Még arra is volt gondja, hogy a zárógombra rányomjon, így párjának esélye sem volt, hogy utána szaladjon.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ittas volt

A fiatal nő a vizsgálatok szerint erősen ittas volt, talán emiatt ment fel az autópályára; ahelyett, hogy visszaült volna a kocsiba.

Elgázolták a lányt

Ekkor ment Gyömrő felé a fiatal V. Martin is, aki elgázolta a sétáló lányt, ám ahelyett, hogy megállt volna, tovább száguldott.

A nő barátja semmit nem vett észre

A végzetes gázolásról egy, az autópályán éppen elhaladó sofőr értesítette a rendőrséget. A nő autóban tartózkodó barátja ebből semmit nem vett észre, miután párja a sötétben előreszaladt. A tragédiáról csak a rendőröktől értesült.

A Tankcsapda talált rá

A lány testére az utánuk érkező Tankcsapda zenekar tagjai találtak rá. Az együttes egyik tagja a mentők kiérkezéséig fogta a haldokló lány kezét.

Segítségnyújtás elmulasztása a vád

V. Martint segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, 10 hónap, 2 évre felfüggesztett fogházat javasoltak büntetésként.

Nem ismerte el

A férfi nem ismerte el a vádban szereplő vétséget. Azt mondta: Kata azonnal meghalt, így már nem tudott volna rajta segíteni. A szakértők szerint azonban a lány még fél órán át életben volt a tragédia után.

Amfetamint fogyasztott Martin

A korábbi tárgyaláson már kiderült, hogy az elhunyt lány vérében drogot találtak, azóta viszont arra is fény derült, hogy a gázoló is fogyasztott kábítószert.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: police.hu