A rendőrök is meglepődtek, amikor egy füles után kábítószert kerestek abban a Budapest melletti szigetszentmiklósi házban, ahol több veszélyes állat került elő. A 41 éves férfit és a családját nem zavarták az engedély nélkül tartott aligátorteknős, kígyó és a termetes krokodil. A házkutatásról készült rendőrségi videót a cikkünk alján indíthatod el.

Bizarr körülmények

A szigetszentmiklósi zsaruk egy dunaharaszti házhoz mentek november 25-én, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott élő férfi kábítószer termesztéssel foglalkozik. A nyomozók a házkutatás során számukra is bizarr, nem minden napi körülményekkel találták szemben magukat.

Kígyó, aligátorteknős, krokodil

A négy kábítószergyanús növényi palántákon és egy mérlegen túl, ketrecekben tartott kisállatokat, kígyót, aligátorteknőst, és az elsődleges szakértői vélemény alapján egy krokodilt is találtak.

Nem értett az állatokhoz

A helyszíni információk szerint a férfi nem értett túlzottan az állatok tartásával kapcsolatos szabályokhoz, ugyanis a kígyót egy fény és levegő nélküli hungarocelldobozban találták meg a nyomozók, valószínűleg már nem élt volna sokáig.

A gyermekeit sem féltette a veszélyes állatoktól

A gyanúsított ráadásul nem egyedül élt, párjával és két gyermekével lakták az ingatlant a különlegesebbnél különlegesebb állatok társaságában.

Veszélyes állatok

A rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot egy szakemberrel, aki elmondta, hogy a megtalált élőlények veszélyes állatoknak minősülnek, tartásuk engedélyköteles.

Engedéllyel sem lehet ilyen kígyót tartani

Az is valószínű, hogy a megtalált kígyót lakásban tartani még engedéllyel sem lehet-, így a nyomozók haladéktalanul intézkedtek az állatok Fővárosi Állat- és Növénykertbe történő szállítására.

Saját célra termelte a kábítószert

Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a ház 41 éves lakóját, aki az állatok eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, vallomásában elmondta, hogy tisztában volt azok veszélyes mivoltával és azzal, hogy tartásuk engedélyköteles, de ezzel nem foglalkozott. A kábítószergyanús zöld növényi származékokról úgy vallott, hogy azokat saját célra tartja, magról nevelgeti őket.

Eljárás indult a férfival szemben

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfi ellen kábítószer birtoklása és veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegés vétségének gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást, továbbá vizsgálják, hogy az ügyben felmerül-e más bűncselekmény.

Itt a rendőrség videója

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából