A belső sávban állt meg az a részeg teherautós, aki két autót és egy vasúti sorompót is összetört, mielőtt felhajtott az autópályára.

Belső sávban állt egy teherautó

November 27-én a kora esti órákban riasztották a Pest megyei közlekedési járőröket, hogy az M3-as autópályán egy kamion a belső sávban áll, sofőrje valószínűleg ittas.

Lehúzódott a leállósávba

Mire a járőrök kiérkeztek, két autóvezető már rávette a férfit, hogy húzódjon le a leállósávba. Amikor kinyitották a fülke ajtaját, már érezték a sofőrön az erős alkoholszagot.

Össze-vissza haladt

Az autósok elmondták a rendőröknek, hogy kilométerek óta követték a kamiont, megelőzni nem merték, mert össze-vissza haladt a sávok közt.

Súlyosan ittas volt

A 40 éves kamionsofőr alkoholszintje a szondáztatásnál meghaladta az 1,6 ezrelék légalkoholszintet, az előállítást követően a mintavételt végző orvos megállapítása szerint is súlyosan ittas állapotban volt.

Kidöntött egy vasúti fényjelzőt

A rendőrök kiderítették, hogy a férfinak köze lehetett két autó összetöréséhez és egy vasúti fényjelző kidöntéséhez.

Az M3-as bevezetőjén randalírozott

A 40 éves sofőr az elfogása előtt Budapesten, a Szerencs utcánál kamionjával nekiütközött a vasúti átjáró fényjelzőjének, majd továbbhajtott és nekiment két parkoló autónak is; az egyik autó az ütközés erejétől egy villanyoszlopnak is nekicsapódott.  A férfi ezután az M3-as autópálya irányába hajtott el.

Károkozás

A police.hu nyilvánosságra hozta az alábbi két fotót, amelyen az egyik összetört autót s a vasúti sorompó látható.

Eljárást indítottak a sofőr ellen

A balesetek során senki nem sérült meg, a férfi ellen ittas vezetés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indítottak büntetőeljárást.

Kiemelt kép: ezt a kamiont vezette a részeg sofőr, belső kép: az összetört autó és a fénysorompó – Forrás: police.hu