Elítélték azt a férfit, aki hasba rúgott egy buszvezetőt Kiskőrösön.

A buszvezető szabályosan járt el

A Kiskőrösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2020. november 27-én, gyorsított eljárásban, bíróság elé állított egy férfit, aki 2020. november 13-án, a kiskőrösi buszpályaudvaron meglökte, rángatta és hasba rúgta az őt szabályosan leszállítani akaró buszvezetőt.

FRISS!

A zebrán gázoltak el egy babakocsit toló édesanyát és két kisgyermekét Kecelen

Nem tudott fizetni

A vád szerint a vádlott 2020. november 13-án, este, a kiskőrösi buszpályaudvaron fel akart szállni az Izsákra induló autóbuszra. A buszvezető ki is állította a menetjegyet, de azt a vádlott nem tudta kifizetni, mert nem találta a pénzét.

A sofőr felszólította, hogy szálljon le

A közfeladatot ellátó személynek minősülő buszvezető közölte a vádlottal, hogy még fél percet tud várni, utána el kell indulnia, hogy tartsa a menetrendet. A vádlott azonban továbbra sem találta a pénzét, ezért a sofőr felszólította, hogy szálljon le a buszról.

A férfi nem volt hajlandó leszállni

A vádlott ennek nem tett eleget, ezért a buszvezető sértett a vádlott táskáját levitte a buszról és a megállóban lévő legközelebbi padra tette. Eközben a vádlott a busz legalsó lépcsőjén állt, majd a visszaérő sértettet a zakójánál fogva megragadta és két kézzel meglökte. A vádlott lelépett a járdaszigetre és a sértett férfit rángatni kezdte a ruhájánál fogva. A buszvezető védekezett, de a vádlott térddel hasba rúgta.

A buszvezető védekezett

A buszvezető – hogy a további támadást megakadályozza – a vádlottat a kabátjánál fogva a földre rántotta, aminek hatására a vádlott abbahagyta a cselekményét. A sértett a bántalmazás során nem szenvedett sérülést.

Beismerte tettét

A nyomozás elvégzése után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a bűncselekményt beismerő vádlott bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2020. november 27-én állította bíróság elé.

Elítélték 6 hónapra

A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a büntetlen előéletű férfit és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Kiemelt kép: Illusztráció