El akarta dobni magától az életét egy ember a pécsi tv-toronyban. Az elkeseredett férfi a város legmagasabb pontjáról akart leugrani, de még épp időben érkezett a segítség.

A tv-toronyból akart kiugrani

A 45-50 év körüli férfi a pécsi tv-toronyból szándékozott a mélybe vetni magát, az egyik szemtanú elmondása szerint a kilátó korlátjának túloldaláról kellett visszarángatni őt. A toronyban lévő étterem egyik vendége és a személyzet néhány tagja siettek a korláthoz, hogy megakadályozzák a férfi öngyilkossági kísérletét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrök voltak a közelben

Az öngyilkosjelölt és a szemtanúk szerencséjére egy rendőri egység is a közelben volt. Végül az ő kíséretükben sétált le a toronyból az elkeseredett férfi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A torony alatti buszfordulóban intézkedtek

A Baranya Vármegye Rendőr-főkapitányság a pecsma.hu-nak elmondta, hogy a rendőrség munkatársai épp a torony alatti buszfordulóban intézkedtek, amikor egy nő odarohant hozzájuk, hogy értesítse őket a férfi öngyilkos szándékairól.

Meggyőzték a férfit

A rendőrök felsiettek a kilátóba, és sikerült rábeszélniük a férfit, hogy ne ugorjon le. Végül mentőt hívtak hozzá, a kiérkező kocsi pedig kórházba szállította őt.

Elkeseredett nő a Margitszigeten

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy egy padon ücsörgő, láthatóan elkeseredett nőre figyeltek fel az arra járók a Margitszigeten. Az asszony nem sokkal később elindult a Duna felé és az arra járók nem tudták megakadályozni, hogy a vízbe vesse magát. Elkezdődött a versenyfutás az idővel.

Begyalogolt a vízbe

Az angyalföldi járőrök csütörtökön kora hajnalban, lakossági bejelentés nyomán szirénáztak be a Margitszigetre, ahol annak déli részén, egy szabadtéri kondiparknál találták meg a telefonálót. A fiatalember elmondta az egyenruhásoknak, hogy egy padon ücsörgő, láthatóan elkeseredett nőre figyelt fel barátaival.

Kihozták a folyóból

A történet kifejletéről a rendőrök is megbizonyosodhattak, a nő ugyanis a parttól nyolc-tíz méterre, hátúszásban tempózott a Dunában. Baranyi Dávid főtörzszászlós a vízben lévő nő után úszott, megragadva őt a part irányába húzta, innen társaival, Tóth Kevin törzsőrmesterrel és Coroi Kornélia őrmesterrel együttesen emelték ki, majd vitték biztonságos távolságba a víztől.

Felemás gesztusok

A megmentett asszony, amíg a mentőkre vártak, felemás gesztusokkal, hol nyugodtabban, hol indulatosabban reagált a rendőrök beavatkozására. Mivel a mentőautó méretei miatt nem tudta a partrészt megközelíteni, a járőrök szolgálati autójukkal vitték el a nőt a sziget bejáratához, a Centenáriumi emlékműhöz, ahol átadták őt a mentőszemélyzetnek, akik kórházba szállították – adta hírül a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! 

Kiemelt kép: a pécsi tv-torony. Fotó: pecs.hu