Facebookon kért segítséget Kiss Ernő Zsolt és felesége, Nyári Darinka. A színész és felesége arra kérték követőiket, hogy fogjanak össze. Vasárnap leégett egy háromgenerációs ház Pomáz egyik zöldövezeti, de sűrűn lakott utcájában, az ott élő 9 tagú családnak mindene oda lett. Az ismert művészek gálaműsort szerveznek és a bevételt felajánlják a károsultaknak.

Kigyulladt egy ház Pomázon

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete vasárnap 13 órakor kapta a riasztást, miszerint Pomázon, a Fűzfa utcában ég egy lakóház. Az egység két percen belül, öt fővel indult a helyszínre. Kiérkezésükkor már a tető nagy része égett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négyórás küzdelem a lángokkal

A lángokat a szentendrei és a fővárosi hivatásos-, illetve a pomázi önkormányzati egységekkel közösen, több mint négy órás küzdelem végén sikerült teljesen elfojtani. A tűz okát még vizsgálják.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összefogást a színész és a felesége

A Facebookon kért segítséget Kiss Ernő Zsolt és felesége, Nyári Darinka. A színész és felesége egy videót osztott meg a közösségi platformon, melyben követőiket arra kérték, hogy fogjanak össze. Ernő és Darinka a pomázi tűzesetre hívta fel követői figyelmét.

Felbecsülhetetlen a kár

A háromgenerációs ház Pomáz egyik zöldövezeti, de sűrűn lakott utcájában állt. A tűz hatalmas, gomolygó füstöt ás persze nagy ijedtséget okozott. A ház lakói szerencsére nem sérültek meg, ám hatalmas, egyelőre felbecsülhetetlen vagyoni kárt szenvedtek.

„Megpróbálunk segíteni”

A színész és színésznő páros is Pomázon lakik és elsősorban a hozzájuk hasonló művészekhez szóltak. „Kedves művészek, alkotók! Van, hogy beüt a sz*r, és most ez egy ilyen helyzet sajnos. Pomázon leégett egy kedves ismerősünknek a háza, ahol három generáció lakott együtt, és majdnem mindenük odalett. Megpróbálunk segíteni nekik a bajban, amennyire lehet” – kezdődik a bejegyzés.

Pénzt gyűjtenének

„A helyi művelődési házban, a színházteremben összegyűlnénk jó páran, előadnánk bármit: verset, operát, dalt, bármit…Támogatói jegyeket állítanánk ki az eseményen, így tudnánk pénzt gyűjteni nekik. Szörnyű, ami velük történt, még keresgéljük a szavakat…” – fogalmazott a színész a videóban.

Személyes kötődés

A bejegyzést számos civil és híresség is megosztotta, és kiderült, hogy utóbbiak közül személyes kötődés is van az érintett család felé, ugyanis Aigner Szilárd és Pártai Luca közös lányának egyik legjobb barátnője is ott lakott.

„Mindenünk odaveszett”

„Kedves ismerőseim, sajnos, október elsején tűz ütött ki a pomázi otthonunkban, és nagyon sok mindenünk elveszett. Egyelőre nem tudjuk, mennyi ingóságunk maradt. Kilencen éltünk itt, 3 lakásos nagy családi házban az idős nagyszüleinkkel és két kutyussal” – írta a közösségi oldalon a leégett ház egyik lakója, Lili.

„Hamuvá lett az életünk”

„Sosem gondoltuk volna, hogy az utcán állva, tehetetlenül nézzük, ahogy hamuvá lesz az életünk, a családunkkal osztottunk meg ebben a házban” – fűzte hozzá. Aki segítene a Bogár-Longa családnak, a HU83 1040 3057 8676 8966 8951 1000 számlaszámra küldhet adományokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagy volt a baj Pomázon

Kiemelt kép: a leégett pomázi ház. Fotó: Facebook