Durva baleset történt a Richter Flórián Cirkusz hétvégi előadásán: a Duo Navas artista kettős egyik tagjának a lába kicsúszott a halálkerékből és a férfi hét méter magasból a földre esett. A művész elvesztette az eszméletét és csak percekkel később tért magához.

Kiesett a halálkerékből

A szombati előadás közben kiesett a halálkerékből egy El Salvador-i artista Hódmezővásárhelyen. A férfi megcsúszott, ezért repült ki a szerkezetből, hét méter magasból. Csodával határos módon kisebb sérüléssekkel megúszta a balesetet, egy nap megfigyelés után kiengedték a kórházból, és már készül visszatérni a porondra – közölte Richter Szebasztián, a Richter Flórián Cirkusz sajtóreferense. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínre sietett az igazgató

A baleset a 15 órakor kezdődő előadáson történt, a szünet előtti utolsó produkció volt. A porondmester azonnal értesítette a cirkuszigazgatóját, Richter Flóriánt a történtekről, aki a helyszínre sietett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megcsúszott és lezuhant

„Ők egy halálkerékben dolgoznak, melynek 10 méteres az átmérője, a két végén nagyjából 80 centi széles gyűrűkkel, amelyekben az artisták futnak, ugranak és szaltóznak, sokszor a külső részén is. A baleset akkor történt, amikor az artista a gyűrűben benne volt és ki akarta támasztani magát, ám az egyik kezével nem megfelelő helyen támaszkodott, ezért megcsúszott és kirepült belőle és körülbelül 6-7, de talán 8 métert is zuhant” – mondta Richter Flórián igazgató.”

Eszméletét vesztette

„A földbecsapódáskor eszméletét vesztette. A művészbejáróban tért magához és fájlalta a bordáját és a szegycsontját. Kihívtuk a mentőket, akik kivizsgálták, szerencsére viszont nincsen komolyabb baja, már ki is engedték a kórházból” – tette hozzá.

„Nem kaptam levegőt”

„Miután leestem nehezen kaptam levegőt, majd elájultam. Korábban már volt hasonló balesetem, amikor eltörtem a sarkamat. Most nagyjából kéthetes pihenő és rehabilitáció vár rám, míg újra a cirkusz porondjára léphet” – mondta a Blikknek a férfi, aki balesetet szenvedett. Az RTL Híradó videót is közölt a durva balesetről.

Kizuhant a halálgömbből

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról a brutális balesetről, ami májusban történt egy cirkuszi előadáson Szolnokon: egy motoros kizuhant a halálgömbből. A motorosok egy nem túl nagy, fém, rácsos gömb belsejében hatalmas sebességgel keringtek a szűk helyen, mikor a baleset megtörtént. 

Súlyos sérüléseket szenvedett

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata közleményt adott ki a történtekről, melyből kiderül, hogy a motoros nő volt és súlyos sérülést szenvedett.  „Minden kedves nézőnkkel, akik a szolnoki premier előadásunkon részt vettek, szeretnénk tudatni, hogy a balesetet szenvedett női motorosunkat, Alice-t medencesérüléssel szállították kórházba, állapota stabil és felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói” – áll a közleményben.

A szakma velejárója

 „Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója. Reméljük Alice gyorsan felépül és hamar visszatérhet a porondra, addig is szeretnénk megköszönni az érdeklődést és a jó kívánságokat, amelyeket továbbítunk a részére!” – írta a társulat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a halálkerék. Fotó: Facebook/Richter Flórián Cirkusz