Apát és fiát ölte meg kegyetlenül egy román állampolgárságú férfi, miután cigarettát kért tőlük. A nagykőrősi tanyán történt szörnyűség miatt 6 gyermek maradt árván, a kisebbeket a legidősebb fiú neveli. Az elkövető ellen most emelt vádat az ügyészség. A helyszíni tárgyalásról készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Két fiút nevelt az apa

A szerény körülmények közt élő apa egyedül nevelte 6 gyermekét, akik tíz és tizenhét év közöttiek voltak. A család Nagykőrösön, egy tanyán élt.  Az egyik fiú egyik karja születési rendellenesség miatt csökevényesen fejlődött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Cigarettát akart kérni

Tavaly március 31-én egy 18 éves román állampolgárságú férfi állt meg a biciklijével a házuk előtt. A férfi bement hozzájuk cigarettát kérni, mire a családfő és fia megkérték az ittas fiatalt, hogy segítsen nekik fát vágni, és ő ezt meg is tette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Baltával vágta fejbe

V. Csaba nem sokkal ezután a kezébe vette a baltát és halálos ütést mért vele a fiú fejére, aki összeesett és szinte azonnal meghalt.

Ellopta a mobilját

Ezután a fiatal férfi az apával is hasonló módon végzett a baltával, majd miután átkutatta az áldozatai táskáit, magához vett egy mobilt, a holttesteket pedig felgyújtotta.

Éjszaka újra felgyújtotta őket

Éjszaka az elkövető visszatért és éghető anyaggal locsolta le a már élettelen testeket, majd ismét meggyújtotta őket. Az összeégett emberi maradványokat a legidősebb fiú, Gábor találta meg. 

Az idősebb testvér neveli a kisebbeket

Az elárvult gyerekekről Gábor gondoskodni, ugyanis őt jelölték ki az öt kistestvére gyámjának. A megölt családfő testvére korábban azt mondta a 24.hu-nak, hogy a család döntött így, és mindent meg fognak tenni azért, hogy Gábort segítsék.

Támogatják Gábort

“Ha nehezen is, de viselik a fájdalmat. A testvérem elvált és egyedül nevelte a tíz és tizenhét év közötti gyerekeket. Az anyukájukra nem igazán támaszkodhatnak, ezért a legidősebb fia, Gábor gondoskodik most róluk. Mindig mondja, hogy mire van szükségük, mi pedig igyekszünk nekik segíteni. Mindenki összefogott, hogy átvészeljék ezt a borzalmas időszakot” – mondta a gyilkosság után az elhunyt apa testvére.

Elfogták az elkövetőt

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai pár nap alatt elfogták az elkövetőt, aki ellen a Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember-, illetve a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az elkövető helyszíni kihallgatásáról készült rendőrségi videót itt tudod megnézni

Kiemelt kép: az elkövető a helyszíni tárgyaláson – Forrás: police.hu