Részegen ült autóba tavaly decemberben egy nő, ráadásul a látási viszonyok is nagyon rosszak voltak. Egy kanyarban kisodródott, a balesetben a mellette ülő élettársa olyan súlyosan megsérült, hogy mindkét lába lebénult.

Részegen vezetett

A nő 2020. december 19-én éjjel Mélykút lakott területén ittas állapotban vezette a személygépkocsiját, amelyben mellette, utasként a jobb első ülésen az élettársa utazott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rosszak voltak a látási viszonyok

A közvilágítással ellátott útszakaszon borult időjárásnak megfelelő éjszakai, korlátozott látási viszonyok uralkodtak, az úttest hibátlan aszfaltburkolata száraz volt.

Lesodródott az útról

Egy balra ívelő kanyarban azonban a nő elveszítette uralmát a jármű felett és lesodródott a jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árkon keresztülhaladva a személygépkocsi elejével egy fának ütközött.

Be voltak csatolva

Az autó a tetejére borult, úgy állt meg. A biztonsági övet ugyan mindkét utas becsatolta, de ennek ellenére a baleset miatt a nő súlyos töréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Lebénultak a lábai

A nő élettársa, aki a sofőr mellett ült, pedig többszörös csigolyatörést szenvedett és mindkét lába lebénult. Életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Elvették a jogsiját

A baleset azért következett be, mert a nő szeszes ital fogyasztását követően, ittas állapotban, ráadásul nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet. Vezetői engedélyét a nyomozás során elvették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felfüggesztett börtönt kapott

A nőt maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntettével vádolják, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban, a tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbadőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza az ügyészség. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: kecsup.hu