Ittasan próbálta a családjára törni az ajtót az agresszív férfi. Édesanyját életveszélyesen megfenyegette, majd a kiérkező rendőrökkel is hasonlóan tett. A házkutatás során golyószóró dobtárat találtak nála.

Dunakeszin lakott a börtön után

Miután a férfi október 7-én kiszabadult a börtönből, több mint egy hónapig az édesanyjával és a testvérével lakott Dunakeszin. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Agresszív üvöltözés

November 27-én a férfi ittas állapotban érkezett haza, a bejárati ajtóban pedig agresszívan és kiabálva követelte, hogy engedjék be a házba – írja a Budapest Környéki törvényszék a szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Fenyegetés

Mivel ennek a hozzátartozói nem tettek eleget, ezért tovább dörömbölt, kiabált és különböző módon fenyegette meg a családját. Nem sokkal később rendőrök érkeztek a helyszínre.

Megöli az anyját és a rendőröket

A rendőrökkel is a férfi közölte, hogy végezni fog az édesanyjával, majd hozzátette, hogy ugyanezt velük is meg tudná tenni. Mivel az édesanya és a testvér félt az agresszív családtagtól zaklatás miatt magánindítvánnyal éltek.

Golyószóró dobtár

A fenyegetőző férfi korában lőfegyverekkel és robbanóanyagokkal követett el bűncselekményeket, illetve szolgált a francia idegenlégióban. Otthonát átkutatva golyószóró dobtárat foglalt le a hatóság.

Bűnismétlés

Tekintettel arra, hogy a férfi a családjával egy ingatlanon él, cselekményével a rendőri intézkedést követően sem hagyott fel és elmondása szerint vissza akar kerülni a börtönbe, fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye.

Letartóztatták

November 30-án a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a férfit. Ellene a Dunakeszi Rendőrkapitányság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indított eljárást.

Év végéig rácsok mögött

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta az agresszív férfit és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. december 30-ig.

Kényszerintézkedés

A döntést az ügyész tudomásul vette, az agresszív férfi viszont enyhébb kényszerintézkedés elrendelése miatt nyújtott be fellebbezést, így a végzés nem végleges, de végrehajtható, vagyis az év végéig börtönben marad az agresszív férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu