A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 19 éves fiúval szemben, aki tavaly ősszel, azzal a szándékkal, hogy elvegye egy iskolatársa életét, másfél héten keresztül kalapáccsal és éles tárgyakkal a táskájában járt iskolába. A fiatal aztán az egyik óra előtti szünetben meg is támadta az egyik diáktársát.

Budapesten járt iskolába

A vádirat szerint a fiú 2022. év szeptemberében egy 1. kerületi középiskola tanulója volt. A fiatal fiú szélsőséges megnyilvánulásai miatt a tanulótársai távolságot tartottak tőle, baráti kapcsolatai nem voltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rasszista megnyilvánulások

Az elkövető iskolatársai előtt többször tett rasszista, valamint szélsőséges eszmékkel való azonosulást tükröző kijelentéseket, de előfordult az is, hogy megbotránkoztató, erőszakos jellegű cselekményekről beszélt, vagy a mobiltelefonján ilyen tartalmakat mutatott nekik. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eltervezte

A fiú aztán 2022. szeptember végén elhatározta, hogy ki fogja oltani egy diáktársa életét, ezért egy kalapácsot, valamint több éles tárgyat tett a táskájába, amiket mindig magánál tartott az iskolában is.

Beszélt is róla

A fiatal aztán október első napjaiban többször tett olyan kijelentéseket a tanulók előtt, hogy amik ijedelemre adtak okot, sőt azt is elmondta, van olyan az iskolában, akiknek szívesen kioltaná az életét.

Szünetben támadt

A fiú mindezek után 2022. október 10-én, reggel, az egyik szünetben a hátizsákjából elővette az egyik éles eszközt, majd a ruházatába rejtette.

Gondolkodás nélkül

Odalépett három csoporttársához egy kérdéssel, majd előkapta a háta mögé rejtett tárgyat, és az egyik fiúra támadt, akit többször is megsebesített A támadást követően az elkövető eldobta az eszközt, elhagyta a tantermet, és a folyosón várakozott.

Azonnal hívtáka mentőket

A sértett egyik iskolatársa azonnal értesítette a mentőket, akik az áldozatot kórházba szállították és ellátták. A támadás – tekintettel az elkövetés eszközére, a támadás erejére, illetve a támadott testtájékra – alkalmas volt akár halálos kimenetelű sérülés okozására is, annak elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető.

Rácsok mögé

A Fővárosi Főügyészség a 19 éves fiút előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció