Sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalon! A bejegyzésből, ami mellé egy videót is posztolt kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten.

A kerítésen belül volt

A Helló pesterzsébetiek! csoportban közzétett bejegyzésben a gazda azt írja, az állat a kerítésen belül tartózkodott, amikor négyszer is lesújtottak rá egy éles tárggyal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Műteni kellett

Az egyik találat az eb artériáját érte, s báréletben maradt, a kutyust sürgősen műteni kellett. Az életét kizárólag annak köszönheti, hogy gazdái nagyon hamar orvoshoz vitték a drámai történések után.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyomoz a rendőrség

Az eset kapcsán a 24. hu felkereste a BRFK-t, akik elmondták, feljelentés alapján eljárás indult állatkínzás vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Továbbá hozzátették, a feltételezett elkövető azonosítása és felkutatása folyamatba van.

Íme a sokkoló felvétel:

Állatkínzás Dabason

Amint azt a Kékvillogó is megírta pár hete Dabason lőttek meg egy tacskót, az állat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem élte túl a támadást.

Borzalmas eset Somogyban

Sajnos az állatkínzós esetek egyáltalán nem ritkák, itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a Somogy megyei esetről, melynek során egy ittas férfi 1000 forintért oltotta ki egy védtelen kutya életét.

Megbízást adott

A vád lényege szerint a nő 2023 februárjában egy dél-somogyi településen azzal kereste meg a férfit, hogy ölje meg a három éves állatot. 

Egy játszótérre vitték

Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt az ebet a falu játszótere mellé vezették, majd a nő hazament. Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a megbízó által biztosított fejszével többször megütötte a fején és az oldalánál.

1000 forintot kapott

Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni. A férfi a kutya megöléséért 1.000 forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Állatkínzás Hevesben

Amint azt a Kékvillogó is megírta brutálisan kivégeztek egy kutyát Szilvásváradon, erről a Facebook-oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László számolt be még áprilisban.

Nincs bocsánat

A politikus akkori közlése szerint a husky fejébe egy hegyes tárgyat állítottak, majd feltehetően élve eltemették a település mellett. A tetemre egy erdőjáró talált rá. Hozzátette, a gyanúsított ellen rendőrségi eljárás indult. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabják ki az elkövetőre mert az ilyen kegyetlen tettre nincs magyarázat és bocsánat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik