Drámai percek játszódtak le a hétvégén egy budapesti étteremben: egy 75 év körüli nő ebéd közben félrenyelt, majd összeesett és teljesen leállt a légzése. A pincérek siettek a segítségére.

Félrenyelt, majd összeesett

Egy fővárosi étteremben ebédelt családjával egy 75 év körüli nő, aki félrenyelt, majd összeesett. Az étterem dolgozói azonnal a vendég segítségére siettek és egyikük mentőt hívott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Leállt a légzése

A mentésirányító instrukcióit követve háti ütéseket és Heimlich-műfogást alkalmaztak, ez azonban nem vezetett sikerre és a beteg légzése teljesen leállt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elkezdődött az újraélesztés

A bátor bejelentők rögtön megkezdték az asszony újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak.

Visszahozták az életbe

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

„Gratulálunk!”

„Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Családi dráma a benzinkúton

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy családi dráma történt az egyik budapesti benzinkúton. Délután riasztották a mentőket ahhoz az ötven év körüli férfihoz, aki rosszul lett a pénztárnál. A férfi hirtelen a mellkasához kapott, majd a felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett.

Összeesett a családja szeme láttára

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét ahhoz az 50 év körüli férfihez, aki egy fővárosi benzinkúton lett rosszul a kasszánál. Hirtelen mellkasához kapott, majd felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett. 

Nem lélegzett

Miután mindannyian egészségügyi dolgozók, az asszony megvizsgálta férjét, aki már nem lélegzett. A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben a család megkezdte az újraélesztést és egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat.

Gyorsan jöttek a mentők

Az esetről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számoltak be. Azt írták, hogy perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten küzdöttek tovább a családfő életéért.

Stabil állapotba került

Szerencsére a férfi családja időben megkezdte a mellkasi nyomásokat, így végül az újraélesztés sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció