A Kékvillogó is beszámolt korábban arról a tragikus esetről, melynek során kábítószer-mérgezés következtében életét vesztette egy öt hónapos kisbaba.

Amfetaminmérgezésben halt meg

Mint azt februárban mi is megírtuk a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek hanyagsága miatt amfetaminmérgezésben meghalt az élettársa 5 hónapos kisbabája. A felelőtlen férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve visszaesőként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Drogos anya nevelte a picit

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi élettársa tizenéves kora óta élt kábítószerekkel, azonban a harmadik terhessége idejére felfüggesztette a szerhasználatát. Amikor a csecsemő két hónapos lett, az anya felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres drogfogyasztóvá vált. A nőt ezalatt a férfi látta el kábítószerrel. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Elutaztak

2018. január 18-án a páros egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová magukkal vitték a férfi által beszerzett amfetamint is. Ezt követően, délután 5 körül a felnőttek figyelmetlenségből olyan helyen hagyták a por állagú amfetamint, ahol a kisbaba elérte, így a drog a csecsemő szájába, majd a szervezetébe került.

Belefulladt a drogba

A vádirat szerint az öt hónapos kislány halála valamivel éjfélt megelőzően állt be a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt. A Bors az ügy kapcsán azt írja, hogy a gyermeket az ágyon lévő nagyméretű párnák közé fektették, ahol a kábítószer hatása alatt álló gyermeknek lehetősége volt az ágyneműbe történő befordulásra, így a fulladás és a kábítószer okozta mérgezés következtében a gyermek még aznap éjjel a helyszínen az életét vesztette.

Mentőt hívtak

Miután az anya és élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a csecsemő nem lélegzik, mentőt hívtak, azonban a kiérkező orvos már nem tudta megmenteni a kicsi életét, csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Komoly vádakkal néznek szembe

Az anya ellen tavaly ősszel emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés és kábítószer-birtoklása miatt. Ekkor a nő élettársa szökésben volt, azonban őt később elfogták. A főügyészség a férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint visszaesőként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat.

Szabadulhat

A Bors azonban most azt írja, hogy egy év után akár szabad is lehet az anya, akinek a hanyagsága közrejátszott abban, hogy gyermeke meghalt.

Ezt kéri az ügyészség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a Szegedi Ítélőtábla hagyja helyben a Szegedi Törvényszék korábbi ítéletét, amelyben két fogházra ítélték a nőt azzal, hogy a büntetés fele részének letöltését követően feltételes szabadságra bocsátható, írja a lap.

Beismerte tettét

A nő már az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott. Az elsőfokú ítélet ellen a nő és a védője a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a büntetett előéletű nővel szemben az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay