A gyanú szerint a 25 éves férfi két fiatalkorú fiút rabolt ki Debrecenben. Zsákmánya mindössze egy pár edzőcipő volt.

Debrecenben történt az eset

A rendőrségre 2020. szeptember 15-én 19 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Piac utcán egy férfi késsel megfenyegetett két fiatal fiút, és az egyikőjüktől elvette a táskájában lévő edzőcipőjét. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, az ismeretlen azonban addigra elmenekült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy 25 éves férfit gyanúsítottak

Az adatgyűjtések, tanúkutatások viszont hamar meghozták az eredményt, és a nyomozók már szeptember 23-án gyanúsítottként hallgattak ki egy 25 éves helyi férfit. Bűnügyi őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. szeptember 25-én elrendelt, írja a Police.

Ezért állította meg a fiatalokat

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított azért állította meg a fiatalokat, hogy pénzt kérjen tőlük. Nem volt náluk, ezért követelte, hogy mutassák meg a táskájukat is. Ugyan pénzt valóban nem talált, viszont szemet szúrt neki egy edzőcipő.

Kést rántott

Felszólította a sértetteket, hogy adják át neki a lábbelit, azonban a fiúk ennek nem akartak eleget tenni, ezért elővett egy kést és megfenyegette őket. A két fiatalkorú ekkor jobbnak látta, ha enged a férfi követelésének és átadták neki a cipőt.

Videó az elfogásról:

Rablás

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Pest megyében a HÉV megállóban raboltak ki egy nőt

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta Pest megyében, Szigetszentmiklóson a HÉV megállóban raboltak ki egy nőt. Mint megírtuk munkába indulva, zenét hallgatva és telefonját babrálva várakozott a szigethalmi megállóban a 42 éves helyi nő, amikor 2021. március 5-én 5 óra 20 perc körül egy férfi lépett mellé. „Elnézést” – közölte, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte. A nő próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta, és tulajdonosával együtt a sínekre húzta, írja a Police.

Megbotlott és elesett

A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába ordítozott segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe – későbbi elmondása szerint – nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak.

A támadó elmenekült a helyszínről

Míg a sértett rendőrt hívott, támadója elmenekült a helyszínről, a közeli szántóföld felé szaladt. A szigetszentmiklósi rendőrök személyleírást kaptak a támadóról, a menekülési útvonalra is kiterjesztett helyszíni szemlén pedig találtak egy piros sapkát és egy bélelt kabátot – a sértett által leírt támadó is ilyet viselt.

Forrónyom

Meglett a táska is, a szántóföldön hevert eldobva, a benne lévő értékek (bankkártyák, igazolványok, gépkocsi indítókulcs, pénztárca) hiánytalanul megkerültek. Az összegyűjtött információk és a ruhadarabok alapján a rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig. Előállítását követően 16 órakor már kihallgatása zajlott. A férfi végül beismerő vallomást tett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police