A szigetszentmiklósi rendőrök 8 órán belül azonosították azt a rablással gyanúsítható férfit, aki egy HÉV szerelvényre várakozó nő válláról rángatta le a táskát.

Munkába indult a nő, amikor a férfi megtámadta a HÉV megállóban

Munkába indulva, zenét hallgatva és telefonját babrálva várakozott a szigethalmi megállóban a 42 éves helyi nő, amikor 2021. március 5-én 5 óra 20 perc körül egy férfi lépett mellé. „Elnézést” – közölte, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte. A nő próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta, és tulajdonosával együtt a sínekre húzta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megbotlott és elesett

A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába ordítozott segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe – későbbi elmondása szerint – nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak, írja a Police.

A támadó elmenekült a helyszínről

Míg a sértett rendőrt hívott, támadója elmenekült a helyszínről, a közeli szántóföld felé szaladt. A szigetszentmiklósi rendőrök személyleírást kaptak a támadóról, a menekülési útvonalra is kiterjesztett helyszíni szemlén pedig találtak egy piros sapkát és egy bélelt kabátot – a sértett által leírt támadó is ilyet viselt. EZ IS ÉRDEKELHET: Egymilliós nyomravezetői díjat ígér a rendőrség annak, aki segít felkutatni azt a férfit, aki megtámadott egy 47 éves nőt a gödöllői HÉV-en

Forrónyom

Meglett a táska is, a szántóföldön hevert eldobva, a benne lévő értékek (bankkártyák, igazolványok, gépkocsi indítókulcs, pénztárca) hiánytalanul megkerültek. Az összegyűjtött információk és a ruhadarabok alapján a rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig. Előállítását követően 16 órakor már kihallgatása zajlott.

Beismerő vallomást tett

M. János nem tett panaszt gyanúsítása ellen, beismerő vallomásában megbánásról és arról beszélt, nem volt teljesen önmaga. Elmondása szerint az előző éjszakát kristály szívásával töltötte, bele sem gondolt, mit csinál. Menekülés közben jött rá, hogy mit tett, eldobta a táskát, a sapkát és a kabátot.

Eljárás indult

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett M. János ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

A napokban egy másik férfi mobiltelefonokat lopott a HÉV-en

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta több utast is meglopott a férfi, de a rendőrség szerint még a saját édesanyját is kirabolta. Lopásai során főleg mobiltelefonokra pályázott, de az anyjáról a táskát tépte le.

Telefonokat lopott

Szinte három egymást követő napon is mobilokat lopott a H-5-ös HÉV-en L. Zoltán. A rendőrök gyanúja szerint a tolvaj február 23. és február 26. között a Tímár utcai és a Római fürdő HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait.

Így követte el az első lopást

Első lopását február 23-án valósította meg a tolvaj, aki egy nő kezéből lopta ki a telefonját, amikor a szerelvény befutott az állomásra. Mire áldozata észrevette, hogy mi történt, a férfi leugrott a kocsiról és elmenekült.

Még kétszer lopott

A rendőrség hivatalos oldala szerint a tolvaj ugyanezzel a módszerrel még két esetben szerzett magának telefonokat. A lopoásokat mind az óbudai vonalon követte el.

Már ismerték

A bejelentéseket követően a 3. kerületi nyomozók az áldozatoktól kapott személyleírások alapján kezdték keresni a feltételezett elkövetőt, akiről a beazonosítást követően kiderült, hogy egy rabláshoz is köze lehetett.

Kirabolta az anyját

A nyomozók munkájának köszönhetően fény derült arra, hogy L. Zoltán a lopásokat megelőző napokban a saját édesanyját is kirabolta. Az asszonyra az otthonában támadt rá: megütötte, a táskát pedig letépte a válláról, majd abból kivett 8 ezer forintot, és távozott. IDE KAPCSOLÓDIK: Még a saját anyját is kirabolta a férfi, aki a HÉV-en kapta ki a mobilokat az utasok kezéből

Elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói március 3-án elfogták a lopásokkal gyanúsítható 35 éves L. Zoltánt. A férfit rablás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: lllusztráció, HÉV megálló