Több utast is meglopott a férfi, de a rendőrség szerint még a saját édesanyját is kirabolta. Lopásai során főleg mobiltelefonokra pályázott, de az anyjáról a táskát tépte le.

Telefonokat lopott

Szinte három egymást követő napon is mobilokat lopott a H-5-ös HÉV-en L. Zoltán. A rendőrök gyanúja szerint a tolvaj február 23. és február 26. között a Tímár utcai és a Római fürdő HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HÉV-megállóknál lopott

Így követte el az első lopást

Első lopását február 23-án valósította meg a tolvaj, aki egy nő kezéből lopta ki a telefonját, amikor a szerelvény befutott az állomásra. Mire áldozata észrevette, hogy mi történt, a férfi leugrott a kocsiról és elmenekült.

Még kétszer lopott

A rendőrség hivatalos oldala szerint a tolvaj ugyanezzel a módszerrel még két esetben szerzett magának telefonokat. A lopoásokat mind az óbudai vonalon követte el.

Már ismerték

A bejelentéseket követően a 3. kerületi nyomozók az áldozatoktól kapott személyleírások alapján kezdték keresni a feltételezett elkövetőt, akiről a beazonosítást követően kiderült, hogy egy rabláshoz is köze lehetett.

Kirabolta az anyját

A nyomozók munkájának köszönhetően fény derült arra, hogy L. Zoltán a lopásokat megelőző napokban a saját édesanyját is kirabolta. Az asszonyra az otthonában támadt rá: megütötte, a táskát pedig letépte a válláról, majd abból kivett 8 ezer forintot, és távozott.

Elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói március 3-án elfogták a lopásokkal gyanúsítható 35 éves L. Zoltánt. A férfit rablás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Ez is érdekelhet

Letartóztatnák

Kihallgatását követően a 3. kerületi rendőrök a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: HÉV – Forrás: BudaPestkörnyéke