Óriásit hibáztak – ezt mondta híradónknak az a paksi nő, akinek egy családi összejövetel után két hozzátartozója is meghalt.

A nagymama születésnapját ünnepelték

Március elején nagymamája születésnapját ünnepelték tízen, és mindenki megfertőződött. Az RTL híradónknak nyilatkozó három gyerekes asszony hetekig volt kórházban. 86 éves nagymamája és 72 éves édesapja belehalt a fertőzésbe. Édesanyja ugyanabban a kórházban szintén az életért küzdött. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Egy éve alig találkoznak a rokonokkal

Rózsa Beáta az RTL Híradó riportjában arról beszélt, hogy a család március elején gyűlt össze a nagymama 86. születésnapja alkalmából, és bár az eseményen jórészt mindenki maszkot viselt, tízen mégis megfertőződtek a koronavírussal. Az asszony arról beszélt, hogy egyébként egy éve minden szabályt betartva élnek, alig találkoznak a rokonokkal. Most azonban kivételt tettek, mert nem akarták a nagymamát a születésnapján egyedül hagyni. Tízen gyűltek össze egy szobában.

Mindenki elkapta

Ezt követően mindannyian elkapták a koronavírust. Beáta a riportban elmondta, hogy egyik családtagjuk már két héttel korábban megfertőződött, ám erről senki nem tudott.

A nagymama halt meg először

A betegség következtében a nagymama halt meg először az otthonában, ezután pedig Beáta édesapját, majd édesanyját is elvitte a mentő a szekszárdi kórházba. Mindkettőjüknek súlyos tüneteik voltak.

Beáta is a covid osztályra került

Majd pedig ő maga is a covid osztályra került, 40 fokos lázzal és kétoldali tüdőgyulladással.

Naplószerűen számolt be az eseményekről

Történetét naplószerűen írta meg a közösségi oldalon, szteroidokat kapott, miközben már csak oxigénmaszkkal tudott lélegezni. Miközben ő az életéért küzdött, édesapja elhunyt, édesanyja pedig szintén súlyos állapotban küzdött az életéért ugyanabban a kórházban.

Ő mondta el édesanyjának, hogy meghalt az édesapja

“Tolószékben vittek le egy szinttel lejjebb és nekem kellett elmondani anyunak, hogy apu nincs” – mondta megtörten a riportban Beáta. Párja is megbetegedett, de ő otthon gyógyult, később Beátát is édesanyját is kiengedték a kórházból.

Párja is megbetegedett

Azt mondta mindezt azért mesélte el, hogy más is okuljon a történetükből. “Ezt visszacsinálni nem tudjuk.” A betegségből felépült családtagokra most hosszas gyógyulási folyamat vár. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: RTL Híradó videó részlet