Már több mint negyvenen haltak meg a bika néven ismertté vált kábítószer miatt. A rendőrök száznál is több eljárást indítottak a dílerek ellen. Ennek ellenére még mindig sokan jutnak hozzá az új típusú, olcsó droghoz.

Károsítja az agyat

A szakértők szerint a szer károsítja az agyat, és gyorsan halált okozhat. Ráadásul sokszor maga a díler sem tudja, milyen hatóanyagot rendel, főként a Távol-Keletről.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Lekapcsoltak több dílert

A RTL Híradó riportjából derül ki, hogy a rendőrség nem régiben lekapcsolt néhány dílert, akik feltehetően az új pszichoaktív szert, a bika néven elhíresült kábítószert teríthették. Mint ismert a bika olyan idegméreg, ami kómaszerű állapotot idéz elő használójánál.

Az első áldozat

A riportban a rendőrség egy munkatársa több zacskónyi lefoglalt kábítószert mutatott meg az RTL stábjának, az első zacskóban egy narancssárga, téglaporszerű anyag található, mint mondják a bika első áldozata is ezt az szert használta. A vele történtekről most először árultak el részleteket a rendőrök.

Kapcsolódó tartalmak:

Egy 22 éves fiatalember volt az áldozat

Egy 22 éves fiatalember felszállt a buszra a fogyasztást követően és egy 20 perces utat követően, a végállomásnál, amikor leszállt akkor lett rosszul. A buszon egy orvos is volt, de már ő sem tudta újraéleszteni a fiatalt. Később pedig még többen haltak meg a bika miatt.

Az eddigi legveszélyesebb

Az eddigi talán legveszélyesebb drog már több mint 40 áldozatot követelt, csaknem egy év alatt. Az új, olcsó szer főleg az észak-keleti megyékben és Budapesten bukkant fel, a szakértő szerint sokszor a dílerek sem tudják, hogy pontosan milyen hatóanyagot rendelnek, főként Kínából.

A dílerek sem tudják, mit rendelnek

“Azt, hogy mit fog kapni, lehet, hogy tudja, lehet, hogy nem tudja. Lehet, hogy nem az lesz ráírva, ami valójában a zacskóban van” – derül ki a riportból, majd arról is szó esik, hogy a fogyasztó pláne nem tudja megállapítani egy zöld növényi törmelékről, hogy milyen anyaggal itatták át. KAPCSOLÓDÓ: “Megjelent a “Bika” elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos egy 27 éves, 4 gyermekes bükkszentmártoni édesapa életébe került…” – a polgármester közölte a szomorú hírt

Akár 15 évet is kaphatnak a terjesztők

A veszélyes anyagot árusítók ellen május óta több száz eljárás indult, a rendőrök pedig azt ígéri, hogy tovább folytatják a hajszát a bika nevű drogot árusító dílerek ellen. Az új pszcihoaktív szerekkel kereskedők egy törvénymódosításnak megfelelően idéntől már súlyosabb büntetésre számíthatnak, így akár 15 évre is ítélhetik őket.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Esztergomban bukott le nemrég egy banda

A bika nevű drogról itt a KékVillogó oldalán is többször írtunk már, legutóbb Esztergomban buktatott le a rendőség egy díler bandát, akik ezt a kábítószert terítették.

Egy 19 éves fiatal lett rosszul

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon 2020 novemberében, bejelentés alapján indult büntetőeljárást új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt, miután egy 19 éves fiatal bódító hatású szer fogyasztását követően rosszul lett. A szakértői vizsgálat kimutatta a férfi szervezetében a tiltott szer jelenlétét.

Bikát is találtak náluk

A kutatás során acetonos flakont és kábítószergyanús növényi törmeléket, digitális mérleget és narancssárga színű port foglaltak le a nyomozók. Az előzetes szakvélemény alapján, a lefoglalt por új pszichoaktív anyagnak minősül. Közismert nevén “Bika” dizájner drog, mely az elmúlt időszakban országszerte több ember halálát is okozta, erről itt a KékVillogó portálon is többször írtunk, például itt: Újabb áldozatot szedett a „bika” nevű drog, a nagymama talált rá a 26 éves unokája holttestére.

Egy 27 éves, 4 gyermekes apa is áldozatul esett

Szintén néhány hónappal számoltunk be arról a 27 éves bükkszentmártoni édesapáról, aki szintén a bika áldozata lett. Mint megírtuk Bükkszentmárton polgármestere a Facebook-oldalán adott ki tájékoztatást a szomorú ügy kapcsán: ,,Sajnálattal közlöm, hogy településünkön is megjelent a ‘Bika’ elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos egy 27 éves, 4 gyermekes bükkszentmártoni édesapa életébe került…” – írta akkor.

Budapesten és Borsodban tarol

A  halálesetek többsége Budapesten történt, de Borsod is különösen érintett, és történt haláleset Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is – mondta korábban Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese. 

Kínából származik

A kínai laborokból származó újtípusú pszichoaktív anyag sokkal erősebb, mint a legtöbb hasonló szer, melyek szintén nagy pusztítást végeznek az országban.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: RTL Híradó videó részlet