Az internet legmélyebb bugyraiban, a Darkneten próbált kábítószerhez jutni egy fiatal mosonmagyaróvári férfi. A kábítószert egy mosonmagyaróvári cég címére küldték a Darkweben keresztül, a csomagok ellenértékét pedig Bitcoin virtuális fizetőeszközzel egyenlítették ki.

Darkneten rendeltek kábítószert

A győri rendőrök információt szereztek arról, hogy egy mosonmagyaróvári cég címére többször is kábítószert rendeltek a darkweben keresztül. A megrendelt drogot Bitcoinnal fizették ki, a rendőrök pedig egy 21 éves férfira kezdtek el gyanakodni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Mosonmagyaróvári lakos rendelt drogot

Rajta ütöttek

Miután a rendőrök bebizonyosodtak arról, hogy a rendelés mögött valóban a 21 éves férfi áll, nyomozni kezdtek, majd a csomag átvétele és kibontása közben rajta ütöttek a fiatal férfin 2021. február 2-án, a délelőtti órákban.

Házkutatást tartottak a férfinál

A feltételezett elkövetőnek a lakásán házkutatást tartottak a rendőrök, amely során megtalálták a kábítószert, valamint az ahhoz használt eszközöket, tárgyakat is. A rendőrök előállították a darkwebes drogfogyasztót.

Lefoglalták a darknetről rendelt drogot

Kihallgatták

A mosonmagyaróvári lakost az egyenruhások bevitték a győri kapitányságra, ahol őrizetbe vétele mellett 2021. február 3-án gyanúsítottként kihallgatták kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Kriptovalutával fizetett

A 21 éves férfi a kihallgatása során beismerő vallomást tett, és a vásárlás körülményeit a rendőrök tudomására adta. A mosonmagyaróvári férfi Bitocoinnal fizetett a drogvásárlás során, emiatt a rendőrök lefoglalták a férfi virtuális pénztárcájában található kriptovalutát.

Több csomagot is találtak a férfinál a rendőrök

Indítványozták letartóztatását

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tett a Győri Járási Ügyészségen a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Darknet – az internet legmélyebb pontja

A darknet egy olyan kereskedelmi oldal az interneten, amely egy szoftver, például Tor segítségével érhető el. A sötét oldal (ezért is hívják darkwebnek) elsősorban feketepiacként működik, számos kábítószer, fegyver, hamis pénznem, engedély nélküli iratok is megtalálhatók a darkneten. Ugyanakkor a nehezen elérhetősége miatt olyan elkövetők is megtalálják és használják az oldalt, mint az emberkereskedelemmel vagy gyerekpornóval foglalkozó bűnözők. A darkweben általában kriptovalutával, Bitcoinnal fizetnek az illegális tartalmakért, termékekért.

Mutatjuk a mosonmagyaróvári férfi elfogását

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu/YouTube