Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az elvágott fékcső miatt nem szenvedett végzetes balesetet az 54 éves férfi volt felesége. Mint korábban megírtuk, a mérges férfi később több helyen is megkarcolta a karosszériát és levágta a kerekek szelepeit, mégis az elfogott férfi édesanyja szerint nem a fia volt a tettes, hanem volt menye ellenségei.

Bosszúból vágta el a fékcsövet

Amint arról itt a Kékvillogón is beszámoltunk, egy bosszúszomjas 54 éves férfi nagyon nehezen viselte, hogy feleségével válnak, és még a válást követően sem javult a viszonyuk, rendszeres vitáikat többször is megbosszulta a gyanú szerint. A hatóságok információi szerint a Fejér megyei, ercsi férfi 2021. január 19-én elvágta a fékcsövet volt felesége autóján. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy ebből nem történt tragédia, mivel a nő motorfékkel meg tudta állítani a kocsit – számolt be az RTL Klub.

Ercsiben vágta el a fékcsövet

A nő munkahelyén rongált

A gyanú szerint a férfi több alkalommal is kárt okozhatott a volt felesége autóján. Ugyanakkor a fékcső elvágása a nő munkahelyén történt, az eddigi információk szerint ez volt a férfi első rongálása. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Baleset is történhetett volna

A fékcső elvágása súlyos balesetet is eredményezhetett volna, ám a nőnek sikerült időben észlelnie, hogy valami nincs rendben az autójával. “Az asszony ezt akkor észlelte, amikor elhagyta este a munka végeztével a munkahelyét és néhány száz méter megtétele után beesett a fékpedál. Szerencsére nem történt baleset” – mondta az RTL Híradónak a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Autószerelőhöz vitte az autóját

A fékcső indokolatlan meghibásodása miatt a nő elvitte a kocsiját egy autószerelőhöz, aki rögtön el is mondta az asszonynak, hogy mi a probléma a járművével. Ezt meghallva a nő azonnal megnézte a munkahelyén készült kamerafelvételeket, melyeken fel is ismerte a volt férjét. Ezt követően a nő feljelentést tett a rendőrségen.

Ez nem érdekelte a férfit

A rendőrségi feljelentés ellenére a férfi három nappal később később visszament a volt felesége autójához, és több helyen megkarcolta a kocsit és kivágta a kerekek szelepeit is. A férfi a második akciójával közel 700 ezer forintos javíttatási költséget okozott a volt feleségének.

Édesanyja szerint nem ő volt

A rendőrségi gyanúval szembemenően a férfi édesanyja azt állítja, nem a fia volt a tettes, hanem volt menye ellenségei. “Hát, hogy mi történt, azt mi sem tudjuk. Mondom, őneki nagyon sok haragosa van itt Ercsiben” – fogalmazott a férfi édesanyja.

9 éve külön éltek

A férfi és a 15 évvel fiatalabb volt felesége már 9 éve elköltöztek egymástól, külön éltek. Ugyanakkor a két család kapcsolata igencsak feszültté vált a még mindig közös házuk és a gyerektartás miatt.

Mindig is agresszív volt

A volt feleség kamerákon kívül elmondta az RTL-nek, hogy a volt férje mindig is agresszívan viselkedett. Tavaly példáulé többször is megfenyegette a nyílt utcán, egy alkalommal pedig benzint locsolt a lakása ajtajához és meggyújtott egy flakont. A férfi ellen február 3-án eljárás indult.

Kihallgatták a férfit

“Kihallgatásán részben beismerő vallomást tett, azonban a fékcső elvágását tagadta. Őrizetbe vétele mellett közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt van folyamatban az eljárás” – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az RTL Híradónak. A bíróság elrendelte a volt férj bűnügyi felügyeletét.

Íme az RTL Híradó riportja

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu