Másfél évig tartotta fogva a házaspár az idős asszonyt Siófok közelében, miután kicsalta tőle a lakását. A kegyetlen pár egy fűtetlen disznóólba zárta a 71 éves nőt, aki többször kért segítséget, de segélykiáltását senki sem hallotta meg.

A nő bizalmába férkőztek

Évekkel ezelőtt ismerte meg a házaspár a Siófokon élő, 71 éves, francia állampolgárságú nőt, akivel sikerült egy idő után közelebbi kapcsolatba is kerülniük. A nő érzelmileg kötődni kezdett a házaspárhoz, akit a családjának tekintett.

Siófokon fűzték szorosabbra a viszonyukat

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Haszonélvezeti jogot szereztek

Miután egész közeli kapcsolatba kerültek az idős nővel, a férfi és felesége beköltöztek az asszony lakásába, majd azzal álltak elő, hogy a haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza oda a kiskorú gyereküknek. A naiv nő ebbe bele is ment.

Kiköltöztették a nőt

2017-ben a vádlottak lakás felújítására hivatkozva megkérték a nőt, hogy költözzön el egy Siófok környéki ingatlanba, ahol azonban már élt egy férfi. A 71 éves asszony konfliktusba keveredett a férfival. 2018 elején az idős nő hiába kérte a házaspárt, hogy visszaköltözhessen a siófoki lakásba, a pár ebbe nem ment bele.

Disznóólba költöztették a nőt

Ehelyette egy másik ingatlanba vitték, ahol egy 6 m2-es, korábban disznóólként, valamint szerszámos kamraként használt bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve.

Ebbe a bódéba zárták az idős asszonyt

Fűtés, tisztálkodási lehetőségek nélkül hagyták

A férfi és felesége egy szigetelés nélküli, fűtetlen kamrába zárták az idős asszonyt, akinek csak ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót biztosítottak, azonban fűtési, tisztálkodási, mosási, illetve takarítási lehetősége nem volt a 71 éves nőnek. A férfi és felesége naponta egyszer jelentek meg az ingatlannál, ahová ételt, vizet és alkoholt vittek az asszonynak, akinek alkalmanként megengedték, hogy felügyelet mellett sétálhasson a területen.

Zárral felszerelt kamrába zárták

Nem próbált megszökni

Mivel az idős asszony kilátástalannak ítélte meg a helyzetét, ezért nem is próbált megszökni, viszont amikor a házaspár távol volt, akkor többször is német nyelven próbált segítséget kérni, azonban a terület lakatlansága miatt senki sem hallotta meg a segélykérését.

Szomszéd kezdett gyanakodni

2018 márciusában az idős asszony siófoki szomszédainak feltűnt, hogy már egy ideje nem látták a nőt, ezért a rendőrök is keresésbe kezdtek. Erről azonban a házaspár is tudomást szerzett, ezért az asszonyt Siófokra szállították, majd bejelentették, hogy az asszony hazaérkezett. Miután a rendőrök megbizonyosodtak arról, hogy a nő tényleg visszatért, a vádlottak visszaszállították a nőt a zártkerti ingatlanra, a volt disznóólba.

Az utolsó pillanatban jelentek meg a rendőrök a disznóólnál

A siófoki rendőrök végül 2019 szeptemberében egy bejelentés alapján tartottak ellenőrzést a vádlottak zártkerti ingatlanán, ahol fel is figyeltek az elhaló hangon segítséget kérő idős nőre, akit kiszabadítottak.

Másfél évig tartották fogva az idős asszonyt

Börtönbüntetést indítványoztak

Az ügyészség a vádlottakkal szemben 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és 5 év közügyektől való eltiltást indítványozott a Siófoki Járásbíróság felé, arra az esetre, ha a bűncselekmény elkövetését beismerik, továbbá azt is indítványozták, hogy a vádlottakkal szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztéseket hajtsák végre.

Kiemelt kép: A nyomozó hatóság helyszíni szemléje – Forrás: Ügyészség