Tudtad, hogy a balesetek nagy része a háztartásban következik be? A leggyakoribb színtere pedig a konyha és a fürdőszoba, ezért ezekre a helyiségekre különösen oda kell figyelni. Míg a konyhában a konyhai műveletek jelentenek veszélyt a testi épségünkre, addig a fürdőszobában elcsúszásos balesetek történnek, melyek legtöbbször zuhanyzás, fürdés után következnek be.

Hogyan tudunk védekezni a háztartási balesetek ellen?

Rendkívül fontos, hogy a legnagyobb odafigyeléssel rendezzük be a lakást, főleg akkor, ha kisgyermekek vagy idős emberek is élnek velünk. Fóliás Juci fürdőszobaszőnyegei a fürdőszoba vagy más helyiségek padlóját teszik biztonságosabbá, emellett pedig más óvintézkedéseket is tehetünk, így minimalizálhatjuk a családtagok sérülésveszélyét.

A gyermekek védelme

A gyermekek még óvatlanok és nem gondolják át minden egyes lépésüket, ráadásul hajlamosak sietni, kapkodni, rohangálni. Ennek következtében sok mindenre oda kell figyelnünk, amikor berendezzük a lakásunkat.

A tűzhely egy nagyon veszélyes terület, ezt a részt akár gyermekráccsal is leválaszthatjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fogja megégetni a picurt a sütő, vagy nem rántja magával a lábast.

A fiókokra szereljünk gyerekzárat, így nem tud hozzáférni a késhez, valamint az elektromos eszközökön is kapcsoljunk be a gyermekzár funkciót.

A fürdőszobában a csúszásgátlásról kell gondoskodni, tegyünk a földre fürdőszobaszőnyeget, a kádba pedig csúszásgátló alátétet.

Az idősek védelme

Az idős emberek igen esékenyek, ezért, ha már nehezebben mozognak, akkor tegyünk kapaszkodót a kádra, a zuhanyhoz, de akár a folyosóra is. Ahogy a gyermekeknél, itt is alkalmazzunk fürdőszobai szőnyeget, valamint rakjunk a kádba csúszásgátlót, ezzel megelőzhetjük azt, hogy a vizes padlón megcsússzanak és elessenek szeretteink.

Bizonyos kor után egy esés nagyon komoly következményekkel járhat, hiszen nem csupán hetekre teheti járásképtelenné az idős embert, de szövődmények is nagyon könnyen felléphetnek!

A fürdőszobaszőnyeg funkciója

A fürdőszobában az esetek döntő többségében csempézéssel találkozunk, ezek pedig, tudjuk, hogy igen csúszósak. Fürdés, zuhanyzás közben kifröccsen a víz, lecsapódik rájuk a pára, ezáltal síkossá, csúszóssá válnak.

A fürdőszobai szőnyeg megakadályozza azt, hogy erre a nedves, csúszós felületre lépjünk, ehelyett biztonságossá teszik a kádból, zuhanyból való kiszállást. Akkor is biztonságot adnak, ha még nem száradt fel a burkolat, és más megy be a fürdőbe.

Nagyon sokféle színben és mintában meg lehet vásárolni ezt a praktikus kiegészítőt, így könnyen találhatsz olyan színösszeállítást, ami feldobja a lakásodat. A méretezés is nagyon változatos, hiszen mind a szélessége, mind pedig a termék hossza tág határok között megválasztható.

A fürdőszobaszőnyeg gondoskodik a családtagok védelméről, így különösen fontos szerepe van akkor, ha gyermekek vagy idős emberek élnek a családban. Óvd az egészségüket, testi épségüket, és szerezd be a fürdőd új kiegészítőjét.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: foliasjuci.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.