Elszabadultak az indulatok az interneten, miután a NAV felszámolt egy nagy tételben játszó mogyoródi számlagyáros bűnbandát. Az egyenruhások 17 ingatlan és 8 gépkocsi mellett félmilliárd forint értékű készpénzt is lefoglaltak. A leleplezett adócsalók családja most ocsmány stílusban gyalázkodik a közösségi oldalon és továbbra is kérkedik a fényűző életével.

„Egyszer és mindenkorra vége”

„Egyszer s mindenkorra vége a fényűző életnek. Munkatársaink rátették a kezüket egy bűnszervezet vezetőjének garázsában talált limitált szériás Ferrarira, amelyből mindössze csak húszat gyártottak. A luxusjárgány csomagtartójából pedig több mint 1,1 millió euró került elő, és ez még nem minden. Egy másik helyszínen Lamborghini Urus-t parkoltattak” – kezdte beszámolóját a NAV az elmúlt időszak egyik legnagyobb fogásáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Mogyoródi számlagyár

A pénzügyőri akcióval érintett mogyoródi bűnszervezet számlagyárként működött. Az elkövetők 2021 nyarától összesen 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Luxusjárművek és sok-sok pénz

Jelentős értékű ingatlanok, luxusjárművek és hatalmas mennyiségű készpénz lefoglalásával, illetve zár alá vételével csaknem 1,2 milliárd forint összegű vagyont biztosítottak a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a bűnszervezet végleges felszámolására szervezett akcióban. A 17 ingatlan és 8 gépkocsi mellett a félmilliárd forint értékű készpénz és a zárolt céges számlapénzek is az okozott vagyoni hátrány megtérülését szolgálják.

30 helyszín, 100 nyomozó

A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akcióban egyszerre 30 helyszínen, mintegy 100 pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le. A NAV Merkúr bevetési egységének köszönhetően az egyik kiemelt helyszínen pótolhatatlan bizonyítási eszközöket találtak.

Nyolc gyanúsított

A nyomozóhatóság a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetését kétséget kizáró és azt alátámasztó tárgyi, valamint digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte, amely alapján nyolc gyanúsítottat hallgattak ki.

Akár húsz évet is kaphatnak

Amennyiben beigazolódik az elkövetők bűnössége, a szervezet irányítói a büntetőeljárás lezárásakor akár húsz év börtönbüntetésre is számíthatnak – fejeződött be a beszámoló.

Ocsmány gyalázkodás

A történet viszont itt nem ért véget. Ocsmány módon gyalázkodó kifejezésekkel rontott rá a NAV-ra a leleplezett milliárdos mogyoródi adócsalók családja. A NAV Facebook-oldalán ettől kitört a kommentháború, és akinek a bejegyzése nem tetszett, azt szintén gyalázni kezdték a lehető legdurvább stílusban.

Szidták a NAV-osokat

»Ázott kutya szagú parasztok« – így szólította meg a kommentelőket ifj. B. Ferenc, a számlagyáros család tagja, aki a NAV Facebook-oldalán, a róla szóló bejegyzés alatt kezdett el azzal kérkedni, hogy mennyire jó élete volt.

Kérkedés és provokáció

A családtagok folyamatosan dicsekedtek elképesztő gazdagságukkal, látványosan nagy köteg pénzeket pörgettek, és sorra vették a luxus- és sportautókat. Amivel aztán sorozatosan provokáltak a közösségi médiában. Ferrari, Lamborghini, egymást érték a százmilliós luxusautók, írta a Metropol.

„Nem is buktak olyan nagyot”  

„B. Ferikee” aztán még eldicsekedett azzal, hogy nem is buktak olyan nagyot a NAV-os razzia miatt. „Nem estem akkorát, amilyen az életed” – felelte egy kérdésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: a lefoglalt luxuskocsik egyike. Fotó: Facebook