Egymás után járták be a fekete csuklyás rablók Pilisvörösvár utcáit. Legtöbbször hajnalban törtek be a házakba, több helyről pénzt és értékeket is elvittek. Az egyik áldozat éppen aludt, amikor a rosszfiúk a feje mellől vitték el az értékeit. A helyiek hajtóvadászatot indítottak utánuk, most pedig már a rendőrség is nyomoz.

Pofátlan besurranók

Csuklyás emberek járják Pilisvörösvár utcáit. A pofátlan besurranókat az sem riasztotta vissza, hogy az egyik alkalommal áldozatuk felébredt, míg ők a szobáját nézték át értékek után. A Pest vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított a tettesek ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videófelvétel készült róluk

A Bors információi szerint több áldozat is átadta a rendőrségnek azokat a kamerafelvételeket, amelyeken látszik, amint épp betörnek hozzájuk a maszkosok. A módszerük majdnem mindenhol ugyanaz.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kifigyelik a házakat

A helyiek elmondása szerint kifigyelik a házakat, majd az éj leple alatt besurrannak. Legtöbbször két férfi látszik a felvételeken, akik átvizsgálják értékek után kutatva az udvart, a teraszt, majd a házat is.

A feje mellől lopta el a pénzét

Az egyik áldozat éppen aludt, amikor egy maszkos alak besétált hozzá. Közvetlenül a feje mellől lopta el a pénzét és az okosóráját az éjjeliszekrényről a bátor tolvaj. Egy másik áldozat sem járt jobban, tőle majdnem félmillió forintot sikerült elvinniük. 

Két eljárás is indult

„Május hónapban a Budaörsi Rendőrkapitányság két büntetőeljárást indított Pilisvörösvár települést érintően lopás bűntette miatt. Azok jelenleg is, ismeretlen tettes ellen vannak folyamatban. Kollégáink folyamatosan gyűjtik, elemzik és értékelik a nyomokat, mindent megtesznek az elkövető vagy elkövetők mihamarabbi azonosítása és elszámoltatása érdekében” – írták a lapnak. 

Ráijesztettek egy asszonyra

Korábban a Metropolnak nyilatkozott egy helyi vállalkozó, Schaffer János, akihez szintén betörtek. Elmondta: a csuklyás rablók alaposan ráijesztettek 62 éves édesanyjára. Jánosékhoz a kapu átmászása után jutottak be a rablók, majd ezután törtek be a házba.

Találkozott a betörővel

 A férfi édesanyja éjszaka fel is ébredt, találkozott az egyik maszkos férfival, ám azt hitte, hogy szobájában a fia áll fölötte, ezért visszafeküdt aludni. A kamerafelvételek visszapörgetése után derült csak ki a család számára, hogy ők is áldozatul estek a maszkosoknak.

Rémisztő történet

Tőlük szerencsére nem sikerült elvinniük végül semmilyen komoly értéket, de az eset akkor is rémisztő. A pilisvörösváriak hajtóvadászatot indítottak a tettesek után, bíznak benne, hogy előbb vagy utóbb, de horogra akadnak a rosszfiúk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció