Szörnyethalt egy 52 éves motoros, miután nekicsapódott egy kanyarodó kisteherautónak a Zala vármegyei Söjtörnél. A férfi ismerősei szerint imádott motorozni és tudott is, nem értik, hogy történhetett a tragédia.

Kisteherautónak ütközött a motoros

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a hétvégén a 7536-os számú mellékút Söjtör és Pusztaszentlászló közötti szakaszán. Egy Honda típusú motorkerékpárt vezető férfi ütközött járművével egy éppen megfordulni szándékozó Daewoo kisteherautónak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Végzetes manőver

Később kiderült: a Daewoo kisteherautó vezetője elengedte a mögötte haladó személyautót, majd egy Y-manőverbe kezdett. Ekkor érkezett oda nagy sebességgel a motoros, s csapódott bele a teherautó oldalának hátsó részébe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem értik, mi történhetett

A szomszédok szerint a férfi imádott motorozni és tudott is, nem értik, miért nem vette észre a kanyarodó kisteherautót. Először járókelők próbálták újraéleszteni a motorost, de nem jártak sikerrel.

A helyszínen elhunyt

A baleset következtében egy középkorú férfi sajnos olyan súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy a laikusok által haladéktalanul megkezdett újraélesztési kísérlet ellenére a kiérkező mentőegység már csak a halál tényét tudta megállapítani.

„Nagy űrt hagy maga után”

Az 52 éves férfi Tófejen élt a feleségével, az egyik szomszédjuk sírva beszélt róla. „Nagyon nagy űrt hagy maga után a Tamás. Akár nekünk, mint szomszédnak, meg az egész családnak – nyilatkozta a Tényeknek könnyeivel küzdve a férfi. Tamás nagyon segítőkész volt és szerette a gyerekeket.

Nagyon szerették a gyerekek

„Amikor átmentek hozzájuk játszani, tavasszal is átment mindkét kislány, és kiabáltam nekik, hogy már ott vagytok három órája, gyertek haza. Tamás mondta, hogy jó helyen vannak, maradjanak csak, hagy játszanak. Nagyon szerették a Tamást” – tette hozzá a szomszéd.

Csodálatos pár voltak

„Már majdnem három évtizede voltak házasok a feleségével, csodálatos pár voltak, bárki példát vehetne róluk. Bele sem merek gondolni, mit érezhet most Tomi családja, még a lelkem is belesajdul. Mi csak őszinte részvétünket tudjuk kifejezni nekik” – szögezte le szomorúan egy ismerős a Borsnak.

Szűkszavú közlemény

A balesetről a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szűkszavú közleményben számolt be, eszerint eddig tisztázatlan körülmények között 2023. június 3-án 13 óra 30 perc körül a 7536-os számú mellékút 25-ös kilométerszelvényében, Söjtör és Pusztaszentlászló között egy tehergépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze. A baleset következtében a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Zárkózott motoros volt

A baleset közelében a hét végén kétnapos motoros találkozót tartottak. A zaol.hu kérdésére a rendezvény szervezői elmondták, bár ismerték az áldozatot, de sem az egyesületüknek nem volt tagja, sem magán a rendezvényen nem vett részt. Zárkózott motorosnak ismerték, aki többnyire inkább egyedül, vagy családtagjai körében rótta az utakat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív