A téli időszak mindig a nedvességről, esőről, hóról és a hidegről szól. Ilyenkor nyugodtan eltehetjük a nyári szandálokat, a vékony sportcipőket, amiket aztán olyan lábbelire kell lecserélni, ami amellett, hogy divatos, alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz. De vajon hogyan érdemes csizmát és bakancsot választani? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha nem akarunk se fázni, se vizes lábbal hazatérni?

Itt egy gyorstalpaló, ami segíthet döntést hozni. A cikkünkben eláruljuk, hogy miből készült a tökéletes téli csizma, de kitérünk természetesen az újdonságokra is.

Milyen a tökéletes bakancs?

A Borgo.hu csizmái és bakancsai között bőven akad nemcsak stílusos, hanem kényelmes és vízhatlan változat is. Ezek a szempontok szinte minden esetben döntőek lehetnek, ha valaki téli cipő vásárlására adja a fejét. Persze mindez még nem elég ahhoz, hogy az adott lábbeli valóban hosszú távon szolgálj a kényelmünket.

Talán a legfontosabb az anyaghasználat, hiszen nem mindegy, hogy milyen anyagból, milyen varrással, kialakítással készült az adott darab. Fontos, hogy olyan típust vegyünk, ami még a változó időjárásban is képes megállni a helyét. Jó, ha vízhatlan, szélálló, emellett bundás és meleg. Amennyiben esősre fordul az idő, a legtöbb csizma sajnos pillanatok alatt átázik, amiben aztán a nap hátralévő részében könnyen megfázhatunk.

Bőr csizmák télre

Sokan éppen ezért bőrből készült típust vesznek, ami valóban tartós és időtálló, és a vizet sem engedi át, ellenben ápolásra szorul. Amennyiben könnyen kezelhető téli csizmát keresünk, akkor a legjobb választás egy Tommy Hilfiger bokacipő, ami nem elég, hogy divatos, de bármilyen alkalomra megállja a helyét. Jó megoldás azoknak, akiknek gyakran elegánsan kell megjelenniük egy meetingen, egy tárgyaláson.

A hölgyeknek ott vannak még a Tamaris modellek is, amelyek hasonlóan kiváló minőségű anyagból készülnek, tartósak és mutatósak, remek alternatívák a téli időszakra. 

Fontos azonban tudni, hogy a bőr kevésbé rugalmas, valamint sok esetben odafigyelésre van szükségük. A megfelelő ápolószerekkel, tisztítási módszerekkel azonban évekig, de akár évtizedekig viselhetőek maradnak.

Mi jöhet még szóba?

Természetesen nem szükséges bőrt választani, hiszen ma már megannyi tartós anyag van, ami szintén szóba jöhet, ha téli cipőről van szó. Ott vannak a szintetikus megoldások, amiket nagyon könnyen tisztán lehet tartani, az ápolásuk jóval egyszerűbb, és még véletlenül sem egy szezonra vannak kitalálva. 

A Borgo Wintx WintR széria tagjai ősszel és télen is megállják a helyüket, köszönhetően a meleg, szőrmebéléssel ellátott belsőnek. Ideális viseletek hideg és fagyos időben, ráadásul kényelmesek, így bátran elindulhatunk bennük egy karácsonyi vásárra is. A járófelület egyenetlenségeivel sem kell megküzdenünk, hiszen erre találták ki az elnyelő középtalpat, ami remekül csillapítja a rezgéseket. Hölgyeknek és uraknak egyaránt remek választás, ha egy kényelmes sétára indulnak valamelyik hideg hónapban.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: borgo.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.