Barátságos, okos, hűséges. Tulajdonképpen minden játékban benne van, a gyerekek legjobb pajtása. Bizonyára már sejted, hogy melyik kutyafajtáról van szó. Igen, a golden retrieverről. Aki nemcsak a filmekben ejti rabul az emberek szívét, hanem állatbarátok millióinak szerte a világban.

Melyek a jó tulajdonságai?

A Grandopet.hu golden retriever fajtaleírásából még többet megtudhatsz a méltán népszerű, családbarát kedvencről. Az alábbiakban igyekszünk összeszedni a legerősebb érveket a kutyus mellett. 

Nem véletlen, hogy ennyire kelendő, ugyanis teljes értékű családtag lehet bármelyik otthonban, akivel a gyerekek és más állatok is remekül kijönnek. Nem mellesleg könnyen tanítható, nagyon intelligens. Öröm a nevelése, legfőképp azért, mert ragaszkodó, játékos, rendkívül lojális fajtáról van szó.

Ha valaki egy hűséges társra vágyik, elég belenézni egy goldi végtelenül jóságos tekintetébe, és azonnal tudhatja, hogy megtalálta az életre szóló barátot.

Amiért elsőként választandó családi kedvenc, hogy jól alkalmazkodik, akár lakásban is tartható, persze ettől függetlenül a rendszeres mozgásról gondoskodni kell. Igényli a sok közös időtöltést, a bolondozást, nem bánja, ha a középpontban lehet. Mivel engedelmes és emberközpontú, nagyszerű segítőkutya is válhat belőle.

Imádja a társaságot, nem szereti a magányt

A golden retriever emberhez fűződő viszonya is jól mutatja, hogy mennyire ragaszkodó és társaságkedvelő, éppen ezért nem szabad hosszú időre magára hagyni. Amiben a legjobban kitűnik más fajták közül, hogy szófogadó, és imád játszani. Ki ne akarna egy vidám, energikus ebbel kikapcsolódni, aki elfeledteti a mindennapos terheket? 

Amennyiben megkapja a megfelelő oktatást, vakvezető, de akár mentőkutya is válhat belőle, az ehhez szükséges összes képesség megvan benne. 

Ami a külső megjelenését illeti, mutatós, gyönyörű bundával megáldott, amely aranybarna vagy krémszínű. Természetesen ezek más-más árnyalatai is előfordulhatnak. Szőrzete sima vagy hullámos, a legdúsabb a mellkasán, a mellső lábán, a hasán és a farkán. Érdemes napi szinten átkefélni a bundáját, főleg ha lakásban tartott ebről van szó. Kölyökként más színű, mint felnőttkorában, a végleges színárnyalatról megbizonyosodhatunk, ha megnézzük a kiskutya fülének belsejét.

Mennyi mozgásra van szüksége?

Bár jól érzi magát lakásban is, naponta 40-60 percnyi aktív tevékenységről fontos gondoskodnunk. Ez lehet közös labdázás, kirándulás is. 

Egy dologra nagyon kell ügyelni, angyali tekintete révén könnyen ellágyulhatunk, de az alapvető házirendre már a kezdetekkor célszerű megtanítani. Könnyen nevelhető, ideális egyedülállóknak, illetve nagy családok számára egyaránt.

Valódi barátra találhatunk a személyében, aki hűséges, és bearanyozza a mindennapjainkat.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: grandopet.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.