Ápolót bántalmazott egy cseh állampolgár a tatabányai kórházban, a város egy másik pontján pedig a mentősökre támadt egy ellátásra szoruló helybéli – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kórház

A mentők csütörtök este két cseh állampolgárt vittek be a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták.

Mellbe vágta

Amikor egy egészségügyi dolgozó kilépett az egyik osztályról, a férfi – minden előzmény nélkül – két kézzel mellkason ütötte az ajtóban álló ápolót, majd dulakodni kezdett vele.

Lefogták

A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a támadót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jöttek a rendőrök

A rendőrök elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a cseh állampolgárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Másik helyen is

A rendőrség kitért arra is, hogy ugyanezen a napon egy másik helyszínen is közfeladatot ellátó személyeket ért támadás Tatabányán: egy 54 éves helyi feérfi – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt ivott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre.

Késsel fenyegetőzött

Az elkövető először botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

Gyógyszermérgezés

A rendőrök a gyógyszermérgezést szenvedett embert az orvosi ellátása után őrizetbe vették, ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Ez is ma történt

100 kilométeren át üldözték a rendőrök, ráhúzta a kormányt az egyik zsarura, most mehet a bíróságra.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.