A közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő csalók, besurranó tolvajok bárkinél megjelenthetnek. Az eddigi tapasztalatok szerint víz- és csatornamunkásnak vagy leolvasóknak adják ki magukat és a helyi víziközművek által kötelezően elvégzendő feladatokra hivatkoznak. A szolgáltatók azt kérik, mindenki figyeljen oda.

Besurranó tolvajok

Víz- és csatornamunkásnak vagy leolvasóknak adják ki magukat a csalók és a helyi víziközművek által kötelezően elvégzendő feladatokra hivatkoznak. Az álmunkások, besurranó tolvajok házalnak kisebb-nagyobb csatornatisztítási feladatokkal vagy hasonló látszattevékenységgel próbálnak gyorsan készpénzhez jutni vagy a házakba bejutva értéktárgyakat eltulajdonítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felmutatják az igazolványukat

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft., valamint az Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. felhívja a figyelmet arra, hogy a munkatársaik rendelkeznek arcképes igazolvánnyal, melyet kérésre felmutatnak, és semmilyen ingatlanon belüli feladatra nem adtak és nem adhatnak ki utasítást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem szednek készpénzt

A víziközműszolgáltatók szakemberei soha nem szednek készpénzt, továbbá csak vízóra leolvasása miatt csöngetnek be bejelentés nélkül – írta az erdmost.hu.

Jelentsék a rendőrségen

„Kérjük a lakosságot, ha gyanús emberek próbálnak pénzt kicsalni vagy hívatlanul az ingatlanra bejutni, akkor azonnal jelentsék azt a rendőrségen, és jelezzék a víziközmű elérhetőségeinek valamelyikén: e-mail: [email protected], tel.: 23/500-000” – írták a szolgáltatók.

Erre kell készülni csalás esetén

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról tavaly ősszel, hogy a kormány módosította a rezsicsökkentésre jogosultak körének meghatározásáról szóló korábbi rendeleteit. A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett újabb szabályozás azt pontosítja, mire számíthat az, aki jogosulatlanul vett rezsicsökkentett áron áramot, földgázt. 

Tőzsdei árat kell fizetni

Ha az egyetemes szolgáltató megállapítja, hogy a felhasználó a rezsicsökkentésre nem jogosult, a jogosulatlanul vételezett villamos energiát az adott hónapra vonatkozó átlagos HUPX másnapi órás piaci áron, földgázt az adott hónapra vonatkozó átlagos CEEGEX másnapi súlyozott átlagáron számolja el a felhasználóval – írja a 24.hu.

Már aznap megszűnik a szerződés

A felhasználó és a szolgáltató közötti szerződés aznap szűnik meg, amikor a jogosultság hiányát a szolgáltató megállapítja. A felhasználót a szerződés megszűnéséről 15 napon belül kell tájékoztatni. Előzőleg a felhasználót legalább 8 napos határidő biztosításával nyilatkoztatni kell a jogosultság fennállásáról.

Nyilatkozni kell

A szolgáltató bármikor jogosult a nyilatkozattételi felhívásra. Nyilatkozat csak a szolgáltató által e célra biztosított elektronikus felületén, a felhasználó e-mail-címének megjelölésével tehető, más módon a nyilatkozat érvénytelen.

Egyből megszűnik a szerződés

Ha a felhasználó határidőre nem ad le nyilatkozatot, jogosultsága az egyetemes szolgáltatásra 2022. augusztus 1. napjával, szerződése a szolgáltatóval – az elszámolási kötelezettség fennmaradása mellett – pedig a nyolc nap lejártát követő napon megszűnik és a szolgáltató az áram- és gáztőzsdei árat számolja el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: bereghirek.hu