A 40 éves férfit és 24 éves fiát azonnal, előterjesztés nélkül letartóztatták, több környékbeli fogyasztóval szemben is eljárás indult.

Családi üzlet

Tegnap fogtak el a barcsi rendőrök két férfit, egészen pontosan apát és fiát az otthonukban, akiket már egy ideje figyelek a Barcsi Rendőrkapitányság nyomozói a megyei bevetési egységgel összehangoltan. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Drogot árultak

A 40 éves, csokonyavisontai lakost már várták a rend őrei, ugyanis a drogdíler éppen nagyobb mennyiségű marihuánát, köznapi nyelven füvet vett egy beszállítótól, amit a feltételezések szerint a környéken értékesített volna.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A fiai is benne volt

Az üzletben a férfi 24 éves fia is részt vett, ugyanis ő is szállította a bódítószert a környékbeli megrendelőknek. A családi üzlet egészen addig jól ment, amíg a nyomozóknak nem került a látókörébe a két férfi.

Hónapok óta tartott

A Police.hu információi szerint a két férfi már hosszú hónapok óta dílerkedett a környéken és árulták a könnyűdrogot a lakókörnyezetükben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Érdekes tárgyak

A feltételezett terjesztőknél tartott házkutatáson a rendőrök további kábítószergyanús anyagokat és a csomagoláshoz, értékesítéshez, fogyasztáshoz használt eszközöket találtak, innentől már nem volt kérdés a rendőrök számára, hogy egy drogelosztót üzemeltet a két férfi.

Minden lefoglaltak

Az egyenruhások több mint 200.000 forint, zömében kis címletű készpénzt, valamint ékszereket és egy személygépjárművet is lefoglaltak a két férfi lakásán, amit a vád szerint a drog értékesítéséből szerezhettek.

Nagy a baj

A nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Helyieket kaptak el

A Barcsi Rendőrkapitányság nyomozói további négy kábítószer-fogyasztóval szemben indítottak büntetőeljárást. Ők jelenleg szabadlábon vannak, sorsukról később dönt majd a bíróság.

Mit érdemel a bűnös?

A kábítószer terjesztést hazánkban nagyon szigorúan büntetik; ha bebizonyosodnak a vádak az apa-fiú páros ellen, akkor akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Képék és kiemelt kép: Police.hu