A terézvárosi rendőrök gyanúja szerint egy közel félmillió forinttal és negyedmillió forint értékű szeszesital​lal megpakolt autóval lépett meg egy budapesti férfi.

Eljárás folyik

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 20 éves és egy 27 éves budapesti férfi ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Őrizetlenül hagyott autó

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2022. március 21-én éjjel fél 2 körül járó motorral hagyta őrizetlenül az autóját egy 7. kerületi ABC előtt, ahova vásárolni ment be. Ezt az alkalmat használta ki a 20 éves D. László, aki beült a járműbe és elhajtott vele. A sértett szerint az autóban negyedmillió forint értékű szeszesital, közel félmillió forint, és egy kéziszámítógép is volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Akcióban a rendőrök

A terézvárosi rendőrök az eset után rögtön megtették a szükséges intézkedéseket, illetve elrendelték a gépkocsi körözését, írta meg a police.hu.

Megtalálták

A BRFK 11. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei még aznap, 9 óra 27 perckor észlelték a keresett járművet, majd az Alkotás utca és a Hegyelja út kereszteződésében intézkedés alá vonták.

Minden eltűnt

Ekkor a korábban benne tárolt dolgoknak már nyoma sem volt. Az autó vezetőjét, D. Lászlót, és 27 éves társát, L. Gyulát ezt követően elfogták, majd mintavétel céljából előállították őket, mivel velük szemben felmerült az ittasság és a bódultság gyanúja.

Ez is érdekelhet:

Őrizetbe vették őket

A 7. kerületi nyomozók D. Lászlót lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a terhére rótt bűncselekménnyel kapcsolatban elmondta, hogy nem állt szándékában ellopni az autót, csak menni akart vele egy kört, az italokat pedig egy ismerőséhez vitte.

Ittas is volt a tolvaj

D. László ellen járművezetés ittas állapotban vétség, L. Gyulával szemben pedig kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indultak külön eljárások, amelyek körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az eltulajdonított italok, pénz és elektronikai eszköz után tovább nyomoznak.​ A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció