Kilenc holttestet találtak Budapesten az elmúlt két hétben közterületen, többségük kihűlés miatt vesztette az életét. Ebből hat embert nem sikerült azonosítania a rendőrségnek.

2 halott

December elsején a Péterfy Sándor utcai kórházban vesztette életét egy hajléktalan, akit kihűlés miatt vittek kórházba a mentők az Örs vezér téri aluljáróból. Két nappal később Óbudán találtak egy ismeretlen férfi holttestet a járőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Újbudán is kihűlt egy ember

Újabb két nap múlva a Móricz Zsigmond körtéri villamosmegállóból vittek kórházba egy súlyosan kihűlt férfit, akinek a terápiás kezelés ellenére sem tudták már megmenteni az életét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az erdőben találtak egy holttestet

December hatodikán is halálra fagyott egy ember a fővárosban: a 15. kerületi Károlyi Sándor utca végét követő erdős területen került elő egy férfinek a holtteste, akinek a kilétét szintén nem lehetett már megállapítani.

Holttest a 20. kerületben

Ezen a héten kedden egy 30 és 50 közötti férfinak a holttestét találták meg a 20. kerületben, a Köves utca közelében közterületen. De nem ez volt az egyetlen kihűlés miatti tragédia aznap. Ugyanazon a napon Józsefvárosban is holtan találtak egy 35–55 év közötti hajléktalant.

Ismeretlenek a hatóság számára

A kilenc ember közül hatot alighanem úgy temetnek majd el, hogy nem fog kiderülni róluk, kik is voltak valójában – legalábbis az elmúlt két hétben fagyhalált szenvedő hajléktalanok közül hat személyt még nem sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak – írja a 24.hu.

Mi volt a haláluk oka?

A lap megkereste a BRFK sajtóosztályát, hogy megtudjuk felmerült-e idegenkezűség gyanúja a hat beazonosítatlan személlyel kapcsolatban, és miben indult nyomozás az esetükben. Azt is megkérdezték, hány hajléktalan halt meg eddig összesen Budapesten decemberben, illetve hány holttestet találtak ebben a hónapban a főváros közterületein.

9 eljárás indult

Válaszukban azt írták, hogy december elsejétől kilenc közigazgatási eljárás indult közterületen történt haláleset miatt, és ezekben folyamatban vannak még az eljárások.

Vizsgálják a haláleseteket

A beazonosítatlan hat személlyel kapcsolatban az alábbiakat közölték: egyik esetben sem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, ezért egyik esetben sem indult nyomozás. A halálesetek pontos okának megállapítása a folyamatban lévő közigazgatási eljárások feladata.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció