Váratlan műszaki hiba történhetett, ezért kényszerleszállást hajtott végre egy Cesna típusú repülőgép ma délelőtt a 17. kerület és Pécel közötti szántóföldön, nem messze a lakóházaktól.

Földbe fúródott

A gép a földtérés után 15-20 métert csúszott, majd az orra a szántóföldbe fúródott. Vélhetően a pilóta és az utasa súlyosan megsérültek, őket mentőhelikopterrel vitték kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vizsagálják mi történt

10 óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez a bejelentés a gép lezuhanásáról, azonnal megérkeztek a legközelebbi bázisról a tűzoltók, de sem lángokat, sem füstöt nem érzékeltek, ezért oltásra, beavatkozásra nem volt szükség.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálják az okokat

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese Kiss Ádám nyikatkozott az MTI-nek, hogy a fővárosi Izbég és Nemesbükk utca által határolt területen szállt le a Cessna 150 típusú repülőgép, a kényszerleszállás okainak kivizsgálása még folyamatban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A balesetet szenvedett repülőgép – Forrás: M1