Két ember a helyszínen meghalt és többen megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely péntek reggel történt Nyársapátnál – közölte a rendőrség a police.hu oldalon. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy egy 9 éves kisfiú és egy 28 éves nő halt meg a balesetben.

Buszmegállóba csapódott és elsodort hat embert egy kisbusz a Pest megyei Nyársapátnál – tájékoztatta a katasztrófavédelem korábban az MTI-t. Közleményük szerint a jármű fának ütközött, majd a megállóba sodródott a 441-es út 7-es kilométerénél. A tragédiáról a reggeli órákban a KékVillogó is beszámolt.
    

A rendőrség azt közölte, hogy a mikrobusz Cegléd irányából Nagykőrös felé tartott, amikor – 6 óra 50 perc körül – a buszmegállóba hajtott.
    

A balesetben többen megsérültek, ketten a helyszínen meghaltak.
    

A rendőrök a mentés és a helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták.
    

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgákat szóvivője telefonon azt közölte az MTI-vel, hogy két mentőhelikopter és nyolc mentőautó érkezett a baleset helyszínére.
    

A súlyos balesetben ketten – egy 7 év körüli fiú és egy 28 éves nő – meghaltak. Egy 8 éves fiút és egy 9 éves lányt súlyos sérülésekkel vittek egy budapesti és egy szegedi kórházba a mentőhelikopterek. Egy 40 éves férfit és egy 16 éves fiút pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba – fűzte hozzá.

Kiemelt kép: Illusztráció